Täna hommikul otsusest teada saanud Ruudu koha võtab suure tõenäosusega üle endine Kalev/Cramo loots Aivar Kuusmaa, kes lõplikult peaks meeskonnaga käed lööma pärast tänaõhtust treeningut.

Alexela korvpalli Meistriliiga tabelis on Rapla 8 võidu ja 19 kaotusega 7. kohal. Läinud laupäeval kaotati tabeli punasele laternale KK Hitole. Kui play-off'i tabel täna lukku lüüa, kohtuks Rapla veerandfinaalis BC Kalev/Cramoga.

Ruut jätkab Rapla A-klassi poiste võistkonna peatreenerina.

Oli klubi tänane otsus teile väga ootamatu?

Ei olnud. Olin selleks valmis. Eks ma ikka tunnetasin, et asi nugade peal on. Kindlalt ma ennast küll ei tundnud.

Kas hooaja jooksul oli juba ka varem juttu, et midagi tuleks tulemuste parandamiseks kardinaalselt muuta?

Eks ikka oli. Julgen väita, et alates detsembrikuust ma millegi muu peale ei mõelnudki, kui kuidas võita ja uuesti võidusoone peale saada. Seda nüüd küll ei saa öelda, et keegi selle peale ei mõelnud. Aga läks nii, nagu läks. Selline see sport on.

Mängijatega jõudsite hüvasti jätta?

Täna hommikul sain teada. Käisin juba Sadolini spordihoones ka - meil oli kangitrenn - ja ütlesin neile, et selleks korraks on kõik ja õhtul on teil vist juba uus treener. Tänasin neid. Mis nemad asjast arvavad, tuleb nende endi käest küsida. Eks nad vähe ehmatanud nägudega olid. Loodan, et ühel või teisel moel ma nendega ikka tulevikus koostööd jätkan.

Hooajale tagasi vaadates, mis siis ikkagi viltu läks, et meeskond, kes kahel varasemal aastal on pronksile mänginud, nüüd sellisesse madalseisu on langenud?

Ma ei tahaks täna veel detailidesse minna. Küll tuleb aeg, kui ma räägin nendest asjadest pikemalt. Mul pole endagi peas veel kõik asjad klaarid. Mingi nägemus mul on. Nagu Varrak alles eile õhtul telekas ütles, siis eks ta on paljude asjade kokkulangemine. Tuleb nende asjade peale veel rahulikult mõelda. Nagu ma ka oma lähedasematele inimestele olen öelnud, siis ma olen selle hooaja üle hästi tänulik. Nii keerulist, rasket ja mittelibisevat hooaega mul polegi treenerikarjääris olnud. Arvan, et kokkuvõttes tuleb see hooaeg ainult kasuks, mitte kahjuks, kui ma sel ametil edasi tahan liikuda.

Kui te ennast klubi juhtkonna rolli paneksite, siis saate nende otsusest iseenesest aru?

Noh... (mõtleb pikalt) Ma ei taha kindlasti seda öelda, et ma vigu pole teinud. Kõik teevad vigu - mängijad, treenerid või ükskõik mis eluvaldkonna inimesed. Läbi vigade õpitaksegi. Olen endale selgelt aru andnud ja ka ülemustele öelnud, et ma olen teatud vigu teinud. Mis siin tagantjärgi ikka targutada. Ega me kõikides asjades alati ühte meelt ole ega peagi olema. See on nende otsus ja ma aktsepteerin seda. Kui nad peavad seda õigeks, siis tuleb seda austada ja edasi liikuda.

Mida meeskonna uuest võimalikust peatreenerist Aivar Kuusmaast arvate? On ta õige valik?

Kindlasti. Olen temaga koos mänginud, aga treenerina pole tema kõrval olnud. Tulemused räägivad enda eest. Ei oska küll midagi halba öelda. Eesti mõistes ikka väga-väga hea valik. Eks aeg näitab, kui heaks ta Raplas osutub. Aga mina olen kogu aeg muretsenud, et selline mees kõrvale lükati ja seni rakendust pole saanud.

Annab meeskonnal sellest hooajast veel midagi päästa?

Oleneb, mida päästmiseks nimetada. On see poolfinaali või kuuendaks jõudmine? Kui poolfinaali, siis selleks oleks tulnud mõnel teisel hooaja perioodil mõned olulised võidud saada. Ma arvan, et olukord ei ole võimatu, aga ka kindlasti mitte kerge. Ongi hea väljakutse uuele treenerile. Poisid on iseenesest treenitud. Spordis on natuke õnne ka vaja. Kõike võib juhtuda.