Eelkõige au ja kuulsus Gerdile, tänu kellele on meeskonna keemia praegu ikka eriti hea. See ongi mu arust Kullamäe ülikõva pluss, et ta on selline lihtne ja positiivne poistega ning mulle tundub, et mängijad peavad sellest väga lugu. Pole siis ime, et just meeskondlikult on Rock praegu väga hea.

Esimene mäng oli muidugi võimas: emotsioonid olid tänu publikule üleval, poiste häälestus oli kõva ja Gerdil vahetused õnnestusid. Vastaseid kritiseeriks ühes asjas ainult. Nii pikalt maa-ala mängida... Näiteks niivõrd kogenud mehe nagu Kriisa jaoks pole probleem maa-ala vastu ära panna. Ja panigi.

Kas otsustaval mängul peab närvipinge vastu?

Teine mäng algas Tartule hästi, aga mingil hetkel enam oma viskeid ära ei pandud ja ungarlastel tekkis sarnane moment nagu kaks päeva varem Tartus meil - kodupublik ja sellest saadud emotsioon aitas võõrustajad ree peale.

Aga nüüd on ees kolmas mäng ning väga suur roll saab olema Gerdil - kui hästi ta suudab meeskonda häälestada? Esimesel mängul polnud kodus kindlasti nii suurt närvipinget kui nüüd kolmandas mängus, sest seis on 1:1 ja tuleb kõik või mitte midagi.

Minu arust on oluline esiteks see, et Rock oleks kaitses kõva. Teisalt tuleb Toome, Dilyse ja Taltsi rõhuasetus panna korvialusele mängule. Tean hästi, kuidas Taltsile meeldib kolmese joone taga end üles rivistada ning see ongi hea, kui pikad ka kaugelt tabavad, aga sellises mängus oleks vaja pigem lauapallid kätte saada. Nägime Ungaris hästi, kuivõrd valusalt vastaste võidetud ründelauapallid meile kätte maksid. Selge see, et kõvasti lauas mürades jääb vähe jaksu rünnaku jaoks, ent seepärast meil ongi Kurbased ja Peciukeviciused, kes teravust loovad ja hästi viskavad.

Kurbase esiletõus

Paistab, et Peciukevicius on pikast hooajast ehk veidi väsinud, aga samas on eriti hästi mängima hakanud Kurbas. Õnnitlused siinkohal Tiit Sokule, kelle juhendamisel ta noorena mängumeheks sirgus. Särama on ta löönud aga tänavu ning selles on suur-suur teene Gerdil. Mullu jäi ta veel Saage, Veidemani ja Ingrami varju, aga nüüd on treener andnud talle enesekindluse, mida varem nappis. Kõik omadused tänapäeva korvpallis läbilöömiseks on Kurbasel olemas: kiirus, vise, mängust arusaamine. 

Vahel ma mõtlen isegi, et kas Kullamäe üldse peaks seda kümne mehe rotatsiooni kogu aeg mängima - Kurbas on praegu kuum ja võiks ehk iga mäng 35 minutit mängida? Usun, et Gert Dorbek, kes pole kõige teravam viimasel ajal olnud, võiks oma mänguminuteid hetkel loovutada küll Kurbasele, sest ta (Dorbek) on nii kogenud mees, et võib otsustavatel hetkedel ka külmalt mängu tulla ja asjad ära otsustada.

Praegu on kõigi mõtted eurosarjal, aga huvitav saab olema ka näha, kuivõrd heas hoos Rock kevadel on. Mingid mahlad jäävad muidugi nendesse pingelistesse euromängudesse, aga ega tegelikult Cramolgi vähe mänge pole olnud. Arvan, et Kalevi mehed, kes saanud kogu hooaja vältel kõvasti kriitikat, on finaalis tahtmist täis Rockile koht kätte näidata. Samas usun, et Rock paneb tänavu lõpuni välja hea hooga ja Kalevil ei saa kerge olema.

Igatahes on see Eesti korvpallile suur asi, et Rock tänavu sedasi on mänginud - olgu, on kõvad leedukad, aga vaadakem, kuivõrd mitu Eesti meest on selles meeskonnas väga olulised lülid.