"Üllatasin iseennastki," sõnas Cofidise profimeeskonnale käesoleval hooajal esimesed võidud toonud Jõeäär ja lisas: "Bossid on ülirahul!" Ja miks ei peakski olema?

Jõeäär võitis velotuuri avapäeval 7 km pikkuse proloogi ning teenis esikoha üldarvestuses. Ta hoidis algusest lõpuni enda käes liidrisärki. Temposõidus näitas keskmist kiirust 53,3 km/h, millele polnud midagi vastu panna isegi ProTouri klubide meestel. Võimas!

"Veidi isegi oodati, et ma eraldistardis tulemust teen, aga nii võimsat sõitu kindlasti mitte. Ega ma isegi lootnud. Seda võib küll öelda, et valmistusin temposõiduks spetsiaalselt. Paar päeva enne velotuuri algust osalesin Belgias ühepäevasõidul Le Samyn ja küsisin spordidirektoritelt luba lõdvemalt võtta. 40 kilomeetrit enne finišit keerasin boksi. Tundub, et igati õige otsus. Tegin kindlasti karjääri senised parimad sõidud," kinnitas CFC rattaklubist välja kasvanud Jõeäär.

Liidrisärgi kaitsmine kahel päeval polnud kergete killast. Viimasel etapil oli korra isegi olukord, kus Jõeäär jäi munakivilõigul liidrite gruppi päris üksi, kõik klubikaaslased pudenesid tahapoole. Ja kohe pärast munakivilõiku sattus olema küljetuule lõik ning 12-meheline grupp pääses eest minema. "See oli kriitiline hetk. Lõpuni jäi umbes 50 kilomeetrit. Õnneks jõudsid mehed tagant gruppi tagasi ning kohe läks kõvemaks rabamiseks. Mingi aja pärast tulid paar meeskonda veel appi, kes tahtsid tugeva sprinteri olemasolul grupifinišit. Ise pidin ka viimasel kümnel kilomeetril ees kõvasti tööd tegema, kaotada polnud midagi. Ja 2 km enne lõppu saime 11 jooksikut kätte, vaid üks mees jäi püüdmatuks. Sellest polnud hullu, sest ta edestas peagruppi finišis vaid ühe sekundiga," rääkis päevakangelane.

Nüüd saab Jõeäär paar nädalat puhata, siis tuleb kevadklassikutest võtta maksimum. Praeguse seisuga osaleb ta kindlasti ka kuulsal Pariis-Roubaix võidusõidul.

"Loodan, et hea hoog jätkub. Olen võrreldes mullusega 3-4 kilo kergem, aga võimsust pole loovutanud. Stressi on ka selgelt vähem kui mullu. Teine aasta meeskonnas, paljusid sõitjaid tean, lävime vabalt. Suudan paremini keskenduda rattasõidule," tunnistas Jõeäär muutust paremuse poole.

2003. aastal võitis esimese eestlasena sama velotuuri Jaan Kirsipuu, aasta hiljem oli Kirsipuu teine.

Vaata kokkuvõtet velotuuri viimasest päevast (intervjuu Jõeäärega algab 7.35):
Vaata kokkuvõtet proloogist (intervjuu Jõeäärega algab 5.42):