SVT dokumeentaalfilmis heidetakse veredopingu kahtlus paljudele juhtivate suusariikide tippudele, sealhulgas ka Jaak Maele ja Kristina Šmigun-Vähile. Filmi aluseks on 2000. aastate alguses suusatajatelt võetud vereproovid. Proovidele tuginedes väidab mitu asjatundjat, et hemoglobiinitaseme liiga suur kõikumine viitab keelatud ainete kasutamisele või lausa verevahetusele.

"See on hirmutav. Kuigi ma pole alates 2000. aastast oma verenäite FIS-ile ja ROK-ile andnud, arvan, et nad (filmitegijad) tuleks panna kohtus asja selgitama," ütles Björgen Norra Rahvusringhäälingule (NRK).

"Need on ainult spekulatsioonid, mitte faktid. Ma arvan, et see frustreeriv ja häiriv," lisas Björgen, kelle nime küll otseselt filmis välja ei toodud.

Ainsana nimetati norralastest ära tänaseks juba tippkarjääri lõpetanud ja ainult maratone sõitev Anders Aukland. Kolmapäeval saatis Aukland oma verenäidud süütuse tõestamiseks Norra väljaandele VG.

Kui NRK eile õhtul FIS-i peasekretäri Sarah Lewisega rääkis, polnud ta veel Rootsi dokumentaalfilmi näinud, kuid ta kahetses, et FIS pole suutnud sellist informatsiooni konfidentsiaalsena hoida.

"Me pole seda kunagi teinud ja see on äärmiselt kahetsusväärne, kui nii juhtub. Neid (vereandmeid - toim) tuleb käsitleda konfidentsiaalsetena ning seda teavet tohivad kasutada ainult selleks volitatud isikud," ütles Lewis telefoni teel. "Ma mõistan Björgeni pettumust."