Steenkampi ema saabus esmaspäeval kohtumajja üleni musta riietatuna. Pretoria Newsi leheveergudel ütles ta, et tahab Pistoriusele silma vaadata ja sealt ise juhtunu kohta tõtt näha.

"Ma tahan Oscarile silma vaadata ja näha sealt ise tõtt selle kohta, mis ta Reevale tegi," ütles 67-aastane June Steenkamp. "Mida iganes kohus istungi lõpuks otsusab, ma olen valmis talle andestama. Kuid esmalt tahan ma sundida teda endale otsa vaatama, et ta näeks seda valu ja ängistust, mis ta mulle on põhjustanud. Ma tunnen, et ma vajan seda."

Steenkamp pannakse kohtus istuma Pistoriuse lähedale, nii et võimalus nende pilkude kohtumiseks on suur, vahendas AP.

Tund enne istungi algust jõudis kohtumajja ka Pistoriuse õde Aimee ning seejärel erinevad advokaadid ja kohtu ametnikud. Kohtumaja on übritsetud otseülakandeid tegevatest telekanalitest ning teistest meediaväljaannete ajakirjanikest ja fotograafidest.

Prokurörid süüdistavad 27-aastast Pistoriust Steenkampi ettekavatsetud mõrvas ning nõuavad jalutule jooksjale eluaegset vangistust. Kui nii läheb, peab Pistorius minimaalselt trellide taga veetma 25 aastat, pääsedes vabadusse alles pärast 50. eluaastat.

Süüdistajate sõnul tappis Pistorius Steenkampi nende kodus 2013. aasta valentinipäeva varahommikul pärast vaidlust püstolilaskudega läbi vannitoaukse. Pistorius väidab, et tappis tüdruksõbra kogemata, öeldes, et tegi neli lasku läbi ukse kartusest, et tualetis võib olla ohtlik sissetungija.

Lisaks mõrvale ootab Pistoriust teine süüdistus ebaseaduslikus laskemoona omamises. Nimelt olla tema Pretoria kodust leitud kuule, millele ta polnud litsentsi võtnud. Lisaks süüdistatakse teda veel avalikus kohas tulistamises kahel erineval päeval enne Steenkampi tapmist.