Alberti isiklik ja ühtlasi Eesti rekord on 2011. aastast 8:08.18.

See oli Albertile elu esimene Ironmani võit.

34-aastane Albert läbis 3,86 km ujumisdistantsi 46 minuti ja 10 sekundiga, 180,25 km rattaraja 4:36,42-ga ning 42,2 km maratoni 2:50.05-ga.

Alberti isiklik ja ühtlasi Eesti rekord on 2011. aastast 8:08.18.

Teise koha sai ajaga 8:21.55 kohalik triatleet Cameron Brown, kolmas oli samuti Uus-Meremaa mees Terenzo Bozzone 8:28.56-ga.

Albert juba ujumisdistantsilt liidrina, edestades tiitlikaitsjat Bevan Dochertyt kuue sekundiga. Esimene osa rattarajast püsis koos seitsmeliikmeline grupp, kellele lisandusid 80 km tähise juures veel kolm meest. Albert otsustas siis eest ära rebida ning läks jooksurajale rohkem kui viieminutilise edumaaga.

12 km vaheajapunktis oli Alberti edu Uus-Meremaa trio Docherty, Browni ja Bozzone ees juba 6 minutit ja 15 sekundit. Sama triatloni mullune võitja Docherty katkestas 20 km enne finišist. 10 km enne lõpujoont oli Alberti edu kahanenud neljale ja poolele minutile ning 2 km enne lõppu oli Brown eestlasele veel minuti võrra lähemale tulnud, kuid Albertile ta siiski vastu enam ei saanud.

"Selliseid päevi ei tule just tihti ette. Sain võimaluse ja võtsin sellest maksimumi. Nii kui rattas minema sain, panin niipalju kui tuli! Edasine oli ellujäämise küsimus," rääkis Albert Delfile ja Eesti päevalehele.

"Tunne ei olnud kehva. Ujumine oli okei. Ratta alguses oli päris jahe, aga katsusin sellest lihtsalt üle olla. Edasi läks välistemperatuur soojemaks ja enesetunne ka paremaks. Eks igal Ironmanil ole viimased viis kuni seitse kilomeetrit väga rasked, kuid täna teadsin, mis mind finišijoonel ees ootab: elu esimene Ironmani võit!"