Bäckström sai nimelt enne finaalmängu Kanadaga teada, et on patustanud keelatud aine pseudoefedriiniga, mis sattus tema kehasse allergiaravimit manustades. NHL-is see aine keelatud pole ning mees võib oma igapäevast leiba edasi teenida.

Küsimusele, kas ta tunneb, et on dopingut tarvitanud, vastas Bäckström: "See on raske küsimus, millele vastata. Mul on allergiad ja ma võtan nende vastu rohtu. See on kõik, mis ma saan öelda."

Bäckströmi üks parimaid sõpru, Capitalsi kaitsja Mike Green rääkis, et tal oli esialgu raske uudist rootslase positiivsest dopinguproovist uskuda.

"Ma ei osanud arvata, mis see on. Ta seletas meile ning polnud kedagi, kes teda poleks uskunud. Ta on ohver. Ma olen Nicklast tundnud üheksa aastat ning sellest kõigest on lihtsalt kahju," ütles ta.

"Mul on endalgi allergiaid ning ma võtan tablette. Kuid need ei mõjuta kuidagi mu keha. Toetan Nicklast kuni hauani. Ta on üks mu parimaid sõpru ning ma kannatan temaga koos. See ei ole tõsine asi, aga ta võtab seda sellisena. See näib tõsisena ning seda kirjeldatakse selliselt ajalehtedes. Kuid, jumal hoidku, kui see on see, mille suunas me läheme, siis on see kurb!"