Viimaste päevade ekstreemselt soojad ilmastikuolud on Kiviõli seikluskeskuse lumeparki niivõrd palju sulatanud, et korraldajad ei näe võimalust kavandatud kvaliteediga ja sõitjate jaoks planeeritud turvalist võistlust läbi viia. Korraldajad vabandavad kõikide osapoolte ees ning tagastavad raha igale pileti ostnud suusa- ja lumelauasõbrale.

“Väga raske oli tänast otsust teha. Selle langetamist kergendas mõnevõrra vaid asjaolu, et praegustes oludes oleks Eesti suurimate hüpetega lumelauapargi maandumisnõlvad tõsiseks ohuks ka sõitjate tervisele ja sellega ei saa me kindlasti riskida,” sõnas SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar.

“Kuigi sel aasta peame planeeritud suursündmusest loobuma, on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) andnud nõusoleku toetada võistlust ka järgmisel aastal. Sündmus on planeeritud toimuma 2015. aasta alguses,” märkis Maar.

Kiviõlis on 8-kraadine soe kevadilm. Kui ilmastikuolud oluliselt suusatamist soosivamaks ei muutu, hoitakse Kiviõli seikluskeskuses hooaja lõpuni lahti ühte suusanõlva, et võimalikult suur osa tavakülastajatest saaks veel sel aastal oma suusaelamuse kätte.

Eelmisel nädalalal oli võistlustele registreerinud ligi sada võistlejat kümnest erinevast riigist.

Lisaks Läti, Leedu, Ungari, Itaalia, Venemaa, Ukraina ja Slovakkia sõitjatele pidid Eesti lahtistel meistrivõistlustel pargisõidus osalema ka maailma tippu kuuluvad noored lumelaudurid Norrast ja Soomest. Freestyle-suusavõistlusele oli registreerunud ka Eesti edukaim freestyle-suusataja Kelly Sildaru koos väikevenna Henry Sildaruga.