Denis Law - 74 - jalgpall

Meie kõige auväärsem väljavalitu on täna oma 74. sünnipäeva tähistav Šoti jalgpallilegend, Manchester Unitedi kõigi aegade teine väravalööja (404 mänguga 237 väravat) Denis Law. Lisaks on Law läinud ajalukku ühe omalaadse faktiga. Nimelt sai temast nii 1960. aastal Manchester Citysse siirdudes kui ka 1962. aastal Manchester Unitedisse siirdudes Briti ajaloo kalleim jalgpallur. Tõsi, summad olid toona veidi teistsugused kui täna - Cityle läks ta maksma 55 tuhat naelsterlingut, linnarivaal Unitedile, kus ta sai hüüdnime "The King", 110 tuhat naelsterlingut.

Aleksei Kovaljov - 41 - jäähoki

Liigume ajas 33 aastat edasi ning peatume Vene hokilegendil Aleksei Kovaljovil, kes sai täna 41 aastaseks. Kovaljov tegi NHL-is debüüdi vaid 19-aastasena ning mängis Põhja-Ameerika profiliigas kokku 18 hooaega. Selle ajaga õnnestus Kovaljovil visata 430 väravat ning anda 599 väravasöötu. Muide, kuigi Albertville`i talimängude kuldmedalisti NHL-is ega KHL-is mängimas enam ei näe, pole ta lemmikalaga lõpparvet veel teinud - hetkel kuulub ta Šveitsi liigas mängiva Vispi koosseisu.

Floyd Mayweather - 37 - poks

59 aastat pärast Eesti Vabariigi iseseisvumist nägi Michiganis ilmavalgust Floyd Mayweather juunior. Majandusajakirja Forbes andmetel on just see mees viimaste aastate suurima sissetulekuga sportlane maailmas. Mayweatheri tiitlite kokkulugemine võtaks ilmselt tunde, kuid piisab juba tema võitude - kaotuste suhte kuvamisest, et saada aru, kuivõrd kõva poksijaga on tegu: 45 - 0.

Lleyton Hewitt - 33 - tennis

Mayweatherist neli aastat hiljem sündis Adelaide`is mees, kelle tõttu on paljud austraallased, kuid ilmselt ka tennisesõbrad mujalt maailmast, võtnud jaanuarikuus ikka ja jälle ette teekonna Melbourne`i, kus toimub aasta esimene suurturniir Austraalia lahtised. Endine maailma esireket on seejuures võitnud nii Wimbledoni (2002) kui US Openi (2001), ent kodumandril pole ta võidumaitset tundnud. Ja vaevalt maitsebki, sest juba aastaid ei kuulu üliemotsionaalne ja meeletu võitlejahingega Hewitt maailma kümne parema mängija sekka. Ent ometi on Rod Laveri nime kandev peaväljak alati publikust tulvil, kui austraallaste lemmik taas reketid lahti pakib ja poolehoidjatele lehvitab.

Klára Zakopalová - 32 - tennis

Liigume aasta võrra edasi, kuid ala ei vaheta. Põhjus, miks tšehhitar Klára Zakopalová just valituks osutus, on selgemast selgem: Eesti ja eestlastega on temal olnud rohkem kokkupuudet kui neljal eelneval sünnipäevalisel kokku. Nimelt on ta astunud mitmel korral eestlannadele vastu Fed Cupis, olles mänginud muuseas ka veel Kadrioru väljakutel, kus aastaid enam tipptasemel mänge ei peeta. Tõsi, toona polnud ta veel abiellunud Tšehhi jalgpalluri Jan Zakopaliga ning kandis seetõttu neiupõlvenime Klára Koukalová. Maailma edetabelis murdis Zakopalová end esmakordselt 20 parema hulka mullu, hetkel asub ta 32. tabelireal. Kaia Kanepile on ta WTA-turniiridel kõik kolm omavahelist mängu kaotanud.