Lokomotiiv võitis möödunud kevadel Euroopa Meistrite liiga karika, superliigas on nimekal klubil praegu üheksa võitu ja neli kaotust. Prikamjel, vastupidi, on nüüd neli võitu ja üheksa kaotust, mis annab Sinises alagrupis 14 punktiga seitsmenda koha, teatab volley.ee.

Mängu kangelaseks sai senine varumees, eelmises mängus vigastada saanud diagonaalide Oliver Venno ja Vladimir Jakimovi puudumisel põhikuuikusse pääsenud nurgaründaja Pavel Zahharov (202 cm), kes võttis sisse Venno koha. Võtmegeimiks kujunenud teises geimis alustas Zahharov servimist seisul 6:12 ja tegi seda seitse korda järjest. Tema tõi rünnakul ka geimi viimase punkti.

Lokomotiiv koosneb kõrge klassiga mängjatest (Aleksandr Butko, Lukaš Diviš, Artjom Volfitš jt), peadirigendiks (sidemängijaks) Londoni olümpiavõitja Aleksandr Butko ja peatreeneriks Venemaa koondis peajuhendaja Andrei Voronkov. Butko tõi kaotuse peapõhjusena välja (volley.ru) omavigade suure arvu ja viitas ka psüühilistele teguritele, sest kehaliselt olevat tema meeskond väga hea: „Prikamje on tugev meeskond, kellega ei tohi nii vigaderohkelt mängida,“ ütles Butko.

Prikamje treener Vladimir Vikulov, kes asendab ajakirjanikega kohtudes peatreener Vladimir Putinit, tõi esile ehk usutavama teguri. „Novosibirski meeskond alahindas meid selgelt. Kasutasime selle ära ja olime täna paremad igas elemendis – servil, vastuvõtul, kaitses, blokis, rünnakul. Mänguks valmistumiseks oli meil aega vaid paar päeva, pidime ju kuidagi kompenseerima Venno ja Jakimovi puudumise. Harjutasime treeningul erinevaid variante, midagi tuli välja, miski mitte.“

Mitte hirmus tõsiselt viga saanud Venno pääseb ennustatavasti platsile järgmises mängus, 3. märtsil Tjumenis.