Pärast eilset võidukat play-off mängu Šveitsiga uuriti lätlaste käest koheselt arvamusi eelseisva veerandfinaali kohta. Järgnevalt mõned killud, mida lätlased vastasid.

Ründaja Jānis Sprukts: Kõigil on võimalus. Kanada tiim mängib hokit ja meie mängime hokit. Ja kui me suudame mängida, nagu meeskond, siis kindlasti saame võimaluse.

Väravavaht Edgars Masalskis: Ma ei hakka kiitlema, et võidame Kanadat, aga kindlasti üritame. Peame tegema kõik, mis suudame ja andma neile kõva lahingu. Mäng algab seisult 0:0 ja mine tea, mis juhtuda võib. Soovime pääseda medalimängudele.

Peatreener Ted Nolan: Pöidlad pihku ja lootkem parimat. Tuleb Taaveti ja Koljati heitlus.

Ründaja Kaspars Daugaviņš: Üritame kanadalaste elu raskeks teha. Kunagi ei tea, imesid on juhtunud varemgi. Peame kõvasti tööd rügama ja samal ajal nautima, mida teeme. Olümpia veerandfinaal Kanadaga on haruldane võimalus. Ja väravavahtidele ütleme, et nad tõrjuks iga pealeviske, siis me lihtsalt ei saa kaotada. On ju nii?

Kanada koondise peatreener Mike Babcock sõnas, et Lätit kindlasti ei alahinnata. "Meedia rõhutab tihti, et vastased ei mängi NHL-is. Härrased, nad mängivad oma riigi eest ja nad võitlevad neetud visalt. Ja nad teevad sinu elu paganama raskeks, võid kindel olla," põrutas Babcock pressikonverentsil.

Kanada ja Läti on olümpia hokiturniiridel seni kohtunud vaid korra. 1936. aastal Garmisch-Partenkirchenis jäi Kanada peale 11:0. Läti hokikoondis pole varem olümpiaturniiril veerandfinaali jõudnud.