"Olen sõitnud neli-viis aastat. Nii raskeid olusid pole varem olnud. Öösel sadas lund ning keegi seda ette ei osanud arvata. See tegi sõitmise väga raskeks. Kuna temperatuur oli nullis, siis oli sula ja raske oli leida sõidujoont," rääkis Murakas Delfile.

Kuni neljanda kiiruskatseni rallit juhtinud Murakas (Mitsubishi Lancer EVO X) pidi Timmu Kõrge Ford Fiesta R5 ees alla vanduma lõpuks 16 sekundiga.

"Suur vahe tuli sisse katsetest, kus oli teistkordne läbimine. Seal pani ta lihtsalt auto eelise maksma ja meil ei olnud väga palju valikut. Üritasime pingutada küll veel eelviimaselgi katsel, aga midagi teha ei olnud," tõdes Murakas, kellel enda sõnul õnnestus ralli läbida ilma suuremate vigadeta.

"Väikseid vigu ikka tuli. Mõned sõiduapsud, üks väga suur hüpe, kus sai auto natuke kannatada ja natuke ka ise - selg siiamaani kange. Aga suuri vigu õnnestus vältida, see ongi põhiline," lisas ta.

Murakas plaanib sel aastal kaasa teha terve Eesti meistrisarja ning kõrvale vaadata ka paar etappi Soome meistrivõistlustelt. "Seal on legendi treenimise osas üsna head ja võõrad teed," põhjendas ta.

Vaata pikemat intervjuud Murakaga videost!