Oktoober 1990, Manchester United 0:1 Arsenal

1986.aastal peatreeneriks tõusnud George Graham oli eelneval hooajal üle 18 aasta Arsenalile esimese liigatiitli toonud, samas kui Sir Alex Ferguson polnud Manchester Unitediga veel mitte midagi võitnud. Jõudude vahekord pandi paika ka selles Old Traffordil toimunud mängus. Ainsa värava lõi rootslane Anders Limpar, kuid aastaid hiljem mäletatakse seda kohtumist hoopis teiste asjaolude tõttu. Kui United teenimatult kaotusseisu jäi, puhkes üks hetk mängijate vahel suur rüselus, mida suutis rahulikult kõrvalt vaadata vaid Arsenali väravavaht David Seaman. Karistusena võeti Unitedilt liigatabelis ära üks punkti ning Arsenalilt kaks. Olenemata sellest võitis aga Arsenal siiski teise järjestikuse tiitli, United lõpetas kuuendana.

November 1997, Arsenal 3:2 Manchester United

90ndate teise poolega oli Unitedi jaoks saabunud kuldajastu ja Grahami oli välja vahetanud toona tundmatuna Nagoya Grampuse nimelisest klubist saabunud Arsene Wenger. Ferguson oli eelneval hooajal oma uut konkurenti ühe sõnasõja käigus nõelanud lausega: "Wenger on alles algaja. Ta peaks oma arvamusi jagama vaid Jaapani jalgpalli kohta." Highbury staadionil toimuvale kohtumisele läks United vastu liigaliidrina, Arsenal kaotas nelja punktiga. Esimesel poolajal löödi ka sama arv väravaid. Nicolas Anelka ja Patrick Vieira soorituste toel asus Arsenal 2-0 juhtima, kuid Unitedi poolelt vastas kahe tabamusega Teddy Sheringham. Hiljem süüdistati hooaja alguses Arsenali Põhja-Londoni rivaalist Tottenhamist hangitud Sheringhami fännide suhtes provotseerivas käitumises. Närvi aetud Arsenali toetajad kostitasid Unitedi väravavahti Peter Schmeichelit mündirahega ning sama sai Arsenali poolelt tunda Nigel Winterburn. Võiduvärava lõi David Platt, kes omal ajal Unitedi noortemeeskonnast välja praagiti. Old Traffordilt sai Arsenal sel hooajal tänu Marc Overmarsi väravale 1-0 võidu ja nii haarati ka Inglismaa meistritiitel endale ning seda vaid ühepunktilise eduga Unitedi ees.

Veebruar 2003, Manchester United 0:2 Arsenal

Inglismaa karikasarja 5. ringi kohtumises tuli kohtunik Jeff Winteril esimese seitsme minutiga välja jagada tervelt kolm hoiatuskaardi, kuigi kohtumine lõpetati siiski mõlema poolelt täiesrivistuses. Old Traffordil peetud mängus lõid väravad Edu ja Sylvain Wiltord. Unitedi suurim patuoinas oli Ryan Giggs, kes ei suutnud 0-0 seisul palli võrku suunata olgugi, et ees oli vaid tühi värav. Mängujärgselt pakkus aga enim kõneainet hoopis see, et David Beckham tuli riietusruumist välja katkise kulmuga. Sir Alex Ferguson oli viha hoos, kas siis tahmatult või tahtlikult, Inglismaa superstaari jalgpallisaapaga tabanud ja sellega sai alguse ka Beckhami Unitedi-karjääri lõpp.

September 2003, Manchester United 0:0 Arsenal

Patrick Vieira saadeti 10 minutit enne lõppu punasega väljakult ära olukorra eest, kus ta üritas Ruud van Nistelrooy'd jalaga lüüa. Arsenali mängumehe jalg aga tegelikkuses hollandlast ei puudutanudki, seega süüdistati van Nistelrooy'd näitlemises. Unitedi ründestaaril oli võimalik kõik suud lukustada viimase minuti penaltiga, kuid ta lõi selle latti. Sellele reageerisid Arsenali mängijad tema tõukamise ja mõnitamisega. Olukorda sekkusid ka mitmed Unitedi mängijad ning Inglismaa jalgpalliliidul läks tihedaks trahvide ja mängukeeldude jagamiseks. Arsenali karistati 175 000 naela (üle 210 000 euro) suuruse trahviga. Lauren, Martin Keown, Vieira ja Ray Parlour teenisid mängukeelud vahemikus 1-4 mängu ning pidid samuti trahviraha maksma. Unitedi poolelt pidid kukrut kergendama Giggs ja Cristiano Ronaldo. Seda kohtumist tuntakse tänase päevani kui "The Battle of Old Trafford".

Oktoober 2004, Manchester United 2:0 Arsenal

Kurikuulus Old Traffordi lahing sai vaid aasta hiljem endale mahlaka järje. Olles eelneva hooaja kaotuseta läbinud, saabus Arsenal kohtumisega 49-mängulise kaotusteta seeriaga. Van Nistelrooy lõi sel korral penalti sisse ja lõppskoori vormistas Unitedi särgis debüüthooaega teinud Wayne Rooney, kes ka van Nistelrooy penalti välja võitles. Või siis Arsenali vaatevinklist vaadatuna sukeldumisega teenis. Mängu ajal kohtuniku Mike Riley poolt märkamatuks jäänud vahejuhtum van Nistelrooy ja Ashley Cole'i vahel tõi esimesele hiljem 3-mängulise võistluskeelu. Kohtumise järgselt toimus möll riietusruumide alas, mille käigus rikuti pitsaga ära Fergusoni ülikond. Seatembu autor sai selgeks alles seitse aastat hiljem, kui Martin Keown tunnistas, et tegu oli Cesc Fabregasega.

Veebruar 2005, Arsenal 2:4 Manchester United

Sel korral tekkisid pinged juba mängueelselt. Valmistudes tunnelis kohtumiseks asus selleks hetkeks Arsenali kapteniks tõusnud Vieira nokkima Gary Neville'i kallal. See ei meeldinud Unitedi kaptenile Roy Keane'ile, kes võttis sõnasõja enda kanda. Mängueelsel kätlemisel ignoreerisid mitmed Unitedi mängijad Vieira poolt pakutud kätt, samas kui Neville saatis ta mängule kurjakuulutava pilguga. Vieira lõi juba 8. minutil 1-0, aga põneva mängu, mille United lõpetas pärast Mikael Silvestre punast kaarti kümnekesi, võitsid Highbury'l siiski külalised ja võimalik, et seda juba mängueelselt tunnelis.

Need, kel endiselt süda õhtu ootuses nende meenutuste peale kiiremini põksuma ei hakka, võivad internatiavarustest välja otsida dokumentaalfilmi Keane and Vieira - Best of Enemies, mis avab veelgi selle Inglismaa jalgpalli ühe tuliseima rivaliteedi telgitaguseid. Arsenali ja Unitedi mängud on nagu kuumal tulel podisev supp. Kunagi ei tea, millal see üle keeb. Vaata Viasat Sport Balticust kell 21:40.