„Peame õiglaseks ja vajalikuks, et Tartu jalgpall oleks Eesti tipptasandil esindatud,“ ütles EJLi president Aivar Pohlak. „Eelmisel hooajal Premium ja Esiliigas mänginud Tammeka Jalgpalliklubist on jäänud järele vähemalt ühe korraliku meeskonna jagu kui mitte enam hea tasemega jalgpallureid ja Esiliiga B tasandile tõusnud juba mullu märkimisväärselt komplekteeritud FC Santos on nende kõigi jaoks ainsa väljundina selgelt liiga vähe. Juriidilises mõttes on MTÜ Jalgpallikool Tammeka lubamine litsentseerimisprotsessi eriotsus.“

Jalgpallikool Tammeka on asutatud 2010. aastal. Kolm aastat tegutseti JK Tammeka juures, mullu löödi sealt aga erimeelsuste tõttu klubi juhtide Jane ja Babak Afshariga lahku. Ükski Tammeka Jalgpallikooli võistkond pole varem ainsaski Eesti liigas osalenud ehk liituks tippliigaga täiesti uue tulijana.

EJL ootab MTÜ Jalgpallikool Tammeka vastust pakkumisele hiljemalt 14. veebruariks kella 10-ks.

MTÜ Jalgpalliklubi Tammeka ei läbinud hooajaks 2014 litsentseerimisprotsessi. Klubide litsentsikomisjoni poolt 1. veebruaril tehtud otsuse apelleerimistähtaeg sai läbi eile, 10. veebruaril. MTÜ Jalgpalliklubi Tammeka litsentsikomisjoni otsust ei vaidlustanud.

EJL andis MTÜ Jalgpallilklubi Tammekale täiendava tähtaja registreerimaks oma esindusvõistkonna teise liigasse. Täiendav tähtaeg sai läbi samuti eile, 10. veebruaril ja MTÜ Jalgpalliklubi Tammeka ei kasutanud ka seda võimalust.

Mäletatavasti oli JK Tammeka ka mullu meistriliigast väljakukkumise äärel - liiga lõpetati viimase, kümnendana, ent järgmist hooaega alustati ikkagi eliitseltskonnas.