Eesti esinumber 10 km sprindidistantsil Kauri Kõiv ütles, et pole veel saavutanud soovitud sõiduvormi. „Pole siin võistluskiirusel treeninud, olen harjunud mäestikuoludega. Eks täna saan näha, missugune on mu valmisolek,“ ütles detsembrikuisel maailmakarikasarja etapil 10 km distantsil kuuenda koha saanud 30-aastane Elva laskesuusataja.

Viiendal olümpial osalev Indrek Tobreluts on võtnud sihikule oma parima olümpiavõistluse ületamise. Neli aastat tagasi sai ta Vancouveris 10 km distantsil 31. koha. „Olud on tuttavad, startisin siin eelmisel aastal. Radu on tehtud ohutumaks, kurvid kergemaks. Treeningul nägin, kuidas ikkagi tagumik maha pandi,“ rääkis 37-aastane sportlane, kes alustas nagu Kõiv sportlaseteed Elvas Rein Pedaja käe all.

Neljandal olümpial osalev Roland Lessing tunnistas, et hooaeg on läinud üle kivide ja kändude. „Väike ime, et siia jõudsin. Vorm on olnud null või miinusmärgiga,“ tõdes 35-aastane elvalane.

Kõige optimistlikum oli Daniil Stetšenko. „Viimasel kahe aastal olen hästi arenenud. Sel talvel sain esimesed maailmakarikasarja punktid. Paari-kolme aasta pärast tahaks kõrgele kohale jõuda,“ sõnas 27-aastane narvalane.