Neljapäeval palju ebaõnne kogenud ning muu hulgas pooltelje purunedes ka esiveo kaotanud Kruuda tõusis tänasega tagasi kolmandale kohale, jäädes teisel kohal kihutavast Jari Ketomaast maha 48,4 sekundit. WRC2 liider on Yazeed Al Rajhi, kes juhib soomlase ees 1.29,8-ga.

"Olen täna oma poolrahuliku sõiduga - eks ma mõnes kohas vajutasin ka - poodiumile tagasi sõitnud. Kui homme sama tempoga jätkan, on reaalne ka teine koht. Ralli on veel pikk, 150 kilomeetrit sõita," rääkis Kruuda.

"Üldpildis võib rahul olla. Võitsime kaks katset ning säästsime ilusti autot ja rehve. Väga midagi lõhkuma ei läinud ja halbades kohtades võtsime hoogu maha. Ühtegi viga ega spinni ei teinud. Korjasime lihtsalt kogemusi ja õppisime seda rallit tundma."

Kruuda tee- ja ilmaoludest: "Eile öösel vastu tänast oli lund sadanud, nii et esimene katse oli väga halvas seisundis. Täna keset päeva hakkas vihma sadama, mis muutis selle üle jäiteks. Autole on ilm suht keeruline. Salong on kogu aeg udune ja nähtavus kõige parem ei ole. Ütleme nii, et ilmastikutingimused on varieeruvad ja ega homsest ka midagi head oodata pole. Talveralliks on seda raske nimetada. Vihma on nii palju sadanud, et lumi hakkab juba ära sulama. Tahaks ikka sõita kõrgete kahemeetriste lumevallide vahel, lasta külg ees nagu tunnelis, aga kahjuks seekord ei saa. Võib-olla mõni teine aasta."

Homsetest katsetest on põnevamad Colin's Cresti nimelise hüppega 19. ja 23. Vargaseni katse (24,63 km) ning suusamäest alla tulev Värmullsaseni lõik (23,77 km) mida läbitakse 20. ja 24. kiiruskatsel.

"Esimene katse, mida homme sõidame (SS18 Torntorp, 19,26 km), on väga lumine ja rööpas. Seal on tõenäoliselt kunagi mingi katse toimunud, ei ole kõige paremas seisus. Ma arvan, et homme tuleb huvitav päev," lisas Kruuda.

Vaata Kruuda kommentaari videost!