"Lükkan jutud vastuoludest kategooriliselt ümber. Meediasse jõudnud on minu jaoks täielik müstika. Mingeid leere ega vastandumisi pole, on täiesti normaalsed arutelud," sõnas Tõnu Seil.

Teadupärast kuuluvad sihtasutuse nõukogusse Seili kõrval selle esimees Eve Unt, Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli ja Kristjan Port.

Seil kommenteeris Kristina Šmigun-Vähi dopingujuhtumit ja EAD rolli selles nii: "Minu seisukoht on kindel: enne ametlikke teateid on mõistlik oodata. Mis ei tähenda, et me ei peaks muretsema. Aga tark ei torma ja praegu pole see juriidiliselt meie juhtum. Arutame siis, kui on õige aeg käes. Praegu on vaid EOK-le tulnud kiri, mida näiteks mina ei ole isegi veel näinud."

Samuti jäi Seil äraootavale seisukohale, kui esmaspäeval arutas nõukogu kasvuhormooni uute piirmäärade kehtestamisest tulenevalt võimalikku järelepärimise tegemist, et saada selgust Andrus Veerpalu olukorrale.

"Vaagisime plusse ja miinuseid, ka advokaat (distsiplinaarkolleegiumi juht Margus Mugu - toim) oli laua taga. Arutasime, kas meil on de jure õigus midagi ette võtta või on see siiski FIS-i juhtum. Tüli ei olnud, isegi hääletamist ei olnud," rääkis Seil.

Et Neinar Seli on ühtaegu EOK president ja selle haldusalasse kuuluva EAD nõukogu liige, ei näinud Seil probleemi. Ka hoolimata tõsiasjast, et WADA koodeks taolist kokkupuudet välistab.

"Võiksin sel juhul ka enda rollides vastuolu näha. Aga ei, ma ei näe ühes ega teises," sõnas kultuuriministeeriumis igapäevast tööd tegev Seil. "Neinar EOK esindajana peabki sinna kuuluma - EOK on ju sihtasutuse looja ja peremees. Pealegi ei jõua sageli sisuline info üleüldse nõukoguni, vaid reaalne töö tehakse ära komisjonides. Nõukogu vastutab eelarve, laiema plaani ja muu säärase eest."

Sihtasutuse juhatuse liige Kristel Berendsen, kes on samuti nõukogu koosolekutel osalenud ja on väidetavalt Pordi suurim mõttekaaslane, reageeris Delfi usutluspalvele: "Meedias ma kindlasti nõukogu tegemistesse ei sekku."