Tänavune korvpallihooaeg on noortele alanud varasemast mõnevõrra erinevalt. Näiteks on liigad saanud G4S-i näol endale uue nimisponsori. Toetaja abiga tahab Eesti Korvpalliliit muuta võistlused atraktiivsemaks ja laiendada erinevate projektide abil ka kandepinda. Praeguseks, kus hooaeg on jõudnud poolele teele, on edukalt läbiviidud karikavõistlused Tartus ja ühiselt meistriliiga klubidega korraldatud korvpallipäevi erinevates koolides.

Eesti meistrivõistlustel alustas sügisel pallimisega ligi 200 noorte võistkonda üle vabariigi. Kui hooaeg käima sai, lisandusid mõnevõrra hiljem veel kümned mini- ja makrokorvpalli võistkonnad. Käivitumas on veel ka liiga mikrovanusele, kus kaasa teevad kõige nooremad poisid ja tüdrukud. Nii jahib erinevate vanuseklasside tiitleid üle mitme tuhande noore korvpalluri. Lisaks on ees ootamas igakevadine makro- ja mikrofestival, kus pea igal aastal teeb kaasa üle viiekümne koosseisu.

G4S Noorteliiga kulminatsioon leiab aset kevadel, kui Pärnu spordihallis peetakse kõikide vanuseklasside Final Four lõppvõistlused. Kohale tuleb kogu Eesti paremik nii poiste kui ka tüdrukute arvestuses, mistõttu tasub kindlasti kõigil vaatama ja kaasa elama tulla.

Selleks, et noorte korvpalliga paremini kursis olla, on loodud ka G4S Noorteliiga Facebook-i leht, kus pea igal nädalal uudiseid ja videointervjuusid lisatakse. Nii on korvpallisõbral hea võimalus näha ja kuulda, mida treenerid ja mängijad toimuvast arvavad, kuidas kommenteerivad tööd saalis ja võistlustel. Ühtlasi annab lehekülg informatsiooni toimunud ja eesootavate ürituste kohta.

Noorte finaalide ja festivali kuupäevad:

25.-27.04.14 Minikorvpalli finaalid, Rakvere spordihall
08.-11.05.14 Noorte liigade finaalid, Pärnu spordihall
17.-18.05.14 Makro- ja Mikrokorvpalli Festival, Pärnu spordihall

Lisainfo: www.basket.ee vt G4S Noorteliiga ja www.facebook.com/noorteliiga

Sportland 3x3 korvpallisari

Lisaks eelpool mainitule jätkub koostöö Eesti Korvpalliliidu ja Eesti Koolispordi Liidu vahel. Nii on Sportland 3x3 korvpallisari kahele vanusele täies hoos. Koolidevahelise võistluse parimad selguvad kevadeks nii 4.-5. klasside ja 6.-7. klasside arvestuses. Osalejaid on 3x3 sarjas 278 võistkonda st ligi 1200 last. Veebruaris toimuvad veel Põlvamaa, Valgamaa, Tartumaa, Jõgevamaa ja Läänemaa koolide eelvõistlused.

Lisainfo: www.koolisport.ee

Korvpallipäevad koolides

Selleks, et korvpall oleks jätkusuutlik on käesoleval hooajal alaliit pannud rõhku eriprojektidele, mille käigus korvpalli kui lõbusat ja vaheldusrikast meeskonnaala erinevates Eesti koolides lastele ja ka õpetajatele tutvustatakse.

Eesti Korvpalliliit on seni korvpallipäevasid korraldanud Tallinnas Pirita Majandusgümnaasiumis ja Viimsis Randvere Koolis. Hiljuti lõppenud Kagu-Eesti tuuri jooksul külastati Puiga, Vastse-Kuuste ja Räpina koole. Kusjuures lisaks eelpool nimetatud õppeasutustele olid esindatud veel ka Parksepa, Osula, Ahja, Krootuse ja Kuldre õpilased.

Alaliidul on hea meel, et korvpallipäevade õnnestumisele aitasid kaasa kõrgliiga klubid. Tänu BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool Rock-i korvpalluritele jäi lastele kindlasti väga palju meeldejäävaid hetki. Lastel oli lõbus ja toimunu sai kokku võtta kõige paremini osalejate enda sõnadega. Paljud lapsed ütlesid: „Korvpall on lahe. Mina tahaksin küll korvpallitrenni minna“.