Olümpiavõitja Tirunesh Dibaba noorem õde parandas varasemat sisetippmarki, mis kuulus venelannale Jelena Sobolevale, enam kui kolme sekundiga. Alanud sisehooaja maailma edetabelis jääb lähim konkurent Dibabast aga rohkem kui 10 sekundi kaugusele.

Dibaba senine sisetippmark oli 4.00,13, väljas on ta jooksnud veidi kiiremini - 3.57,77. Naiste absoluutne maailmarekord kuulub sel distantsil hiinlannale Qu Yunxiale, kes läbis 1993. aastal poolteist kilomeetrit 3.50,46-ga.

Tulemus on seda märkimisväärsem, et 21. sajandil pole Dibabast keegi kiiremini jooksnud ka välitingimustes. Tema eilsest ajast on kiiremad olnud vaid Hiina, Nõukogude Liidu ja Rumeenia jooksjad 1980. ja 1990. aastatel.

Märtsi alguses Poolas Sopotis toimuval sise-MM-il jahib Dibaba aga juba oma teist täiskasvanute tiitlivõistluste kulda, sest 1500 meetri jooksus triumfeeris ta sise-MM-il ka kaks aastat tagasi Istanbulis.

Sportlik pere

Genzebe Dibaba vanem õde Tirunesh on kõigi aegade edukaim naissoost kestvusjooksja, olles võitnud OM-ilt ja MM-ilt kokku 12 kuldmedalit. Dibabade perekonnas leidub heade geenidega jooksjaid veelgi: õde Ejagayehu on OM-hõbe, nõbu Derartu Tulu aga kahekordne OM-kuld.

Video eilsest Genzebe Dibaba soolojooksust: