Olümpiavõitja ja viiekordne Euroopa meister Lavillenie senine tippmark 6.04 oli seejuures hüpatud vaid kuus päeva enne Bydgoszczi võistlust, mis kinnitab, et 27-aastane kergejõustiklane on parasjagu elu parimas vormis.

Veelgi enam, kõrguse 6.08 ületas Lavillenie pealtnäha mängleva kergusega, sest lati ja mehe vahele jäi mitmeid sentimeetreid. Lootustandvad olid ka hüpped kõrgusel 6.16, ent legendaarse Bubka sisemaailmarekord 6.15 jäi seekord veel püsima.

Lavillenie kerkis kõigi aegade tabelis mööda austraallasest Steve Hookerist, kes hüpanud sisetingimustes 6.05. Prantslasest kõrgemale on lennanud nüüd vaid ukrainlane Bubka, kes hoiab oma nimel nii sise- kui välirekordit - 6.15 ja 6.14.

"Teine katse MR-kõrgusel oli hea, kuid ma olin juba natuke väsinud. Samas pean tunnistama, et lootsin sellest kõrgusest jagu saada," sõnas päevakangelane pärast meeldejäävat võistlust.

"Ma ei taha rääkida maailmarekorditest, sest minu eesmärk on lihtsalt iga võistlusega paremaks minna. Tänaksin korraldajaid, kes tegid hoovõturaja minu jaoks piisavalt pikaks."

Muide, sarnaselt eilsele võistlusele toimub ka sise-MM märtsis just Poolas, täpsemalt Sopotis.

Video Renaud Lavillenie rekordhüppest: