"Ma ei tea, kas FIS ja WADA tahaksid seda teha. Seda peab küsima nendelt. Ja ma ei tea, millise lahendiga see lõppeks. Kui spordikohus oleks eelmisel aastal oma otsuses öelnud, et Andrus Veerpalu on süütu, siis oleks sama juhtumit samade proovidega keeruline uuesti arutamisele võtta. Aga antud juhul tundub mulle, et uks on veel lahti," rääkis Reeb Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Spordikohus leidis, et probleem oli kasvuhormooni piirmäärade ebapiisavas tõestusmaterjalis. Ma eeldan, et kui WADA on saanud lisatõestust, on uus protseduur võimalik."

FISi peasekretär Sarah Lewis kinnitas Delfile ja Eesti Päevalehele, et FIS ei kavatse ise spordikohtusse pöörduda, et mullu märtsis tehtud otsus üle vaadataks.

"Meie seda asja ei algata uuesti. Iseasi, kui WADA seda teeb," ütles Lewis ja lisas, et on hetkel keskendunud vaid Sotši olümpiamängudele ega ole WADA värskete paberitega tutvunud.

Reeb tõdes, et kriminaalõiguses on põhimõte, mis ei luba kedagi teist korda kohtu alla anda teo eest, milles teda juba lõplikult süüdi või õigeks mõistetud. Ta avaldas samas kahtlust, kas see kehtib ka spordis.

"Olen veidi kõhklev, aga arvan, et teoorias on see võimalik. Aga esmajoones on küsimus, kas FIS ja WADA kavatsevad selle protseduuri ette võtta."

Rahvusvaheline Spordikohus tühistas mullu märtsis Andrus Veerpalule määratud võistluskeelu ja otsustas, et FIS peab Veerpalule maksma 8200 eurot. Kohus selgitas otsuses, et kuigi mitmed tegurid viitasid, et Veerpalu on manustanud kehavälist kasvuhormooni, ei suutnud FIS ja WADA piisavalt tõestada, et dopingutestis sätestatud piirmäärad on õiged.

Eile avaldas WADA kasvuhormooni testi uued protseduurireeglid, kus on lisauuringutele tuginedes avaldatud uued piirmäärad. Veerpalu poolt 2011. aastal Otepääl antud dopinguproovides sisaldus kasvuhormooni lubatust rohkem ka uute piirmäärade järgi.