Peale vuti tuleb juttu ka sealsest eluolust, kultuurist ning ühest vähetuntud keldi keelest. Muideks selgub, mida tunneb üks mängija, kui ta järsku peab amatööristaatusega hüvasti jätma ning profiks hakkama.

Heidame eksklusiivse pilgu kunagisele Levadia peatreenerile Franco Pancherile. Tema siinset aega peetakse suures osas läbikukkumiseks ning põhipõhjusena tuuakse välja keelebarjäär. Aastaid hiljem saab ta ise sõna sekka öelda ning meenutada, kuidas Eesti tippklubis olek möödus. Teada saab, millised kohalikud tipptreenerid Pancherit liigse rääkimisega ärritasid ning mis klubisse üritas itaallane noori Eesti mängumehi sokutada.

Kõvasti pinget pakub Jalgpallihaiglale keskenduv artikkel. Mullu pani MTÜ Jalgpallihaigla juht Kojamees oma ameti maha ning uueks juhatuse esimeheks sai Mari-Helene Kaber. Millest selline vangerdus, millised intriigid Jalgpallihaiglas võimust võtsid ning kas see kõik on/oli liiga rahvuslik? Lugu annab neile küsimustele küllaga vastuseid.

Uue rubriigina leiab Jalkast „Minu 11", kus esimesena paneb oma sümboolse koosseisu paika Mart Poom, kes sättis ennast ka väravasse ning ütles selgituseks: „Sellise meeskonna taga oleks hea mängida ja palju tööd mul ei oleks. Kui ma ennast ei paneks, siis oleks väravapostide vahel Sergei Pareiko.“ Alles on ka kõik vanad head rubriigid ja selle tulemusena sukeldume Premium liiga turundusse ning uurime punkarist ja jalgpallifännist vallavanema igapäevaelu. Postritelt leiab Siim Tenno, Diego Costa, Paul Pogba ning Simon Mignolet’.