Nimelt on Saksamaa seaduste järgi võimalik, et Ecclestone lõpetab kohtuasja kokkulepitud summa tasudes mõnele heategevuslikule organisatsioonile või maksuametile, kui prokurör ja kohtu sellega nõustub.

F1 majandusajakirjanik Christian Sylt ütles Motorsport.com-ile, et Ecclestone'ile läheks selline kokkulepe maksma umbes 300 miljonit eurot. "Kuigi kohtud harilikult kriminaalsüüdistuste lõpetamise eest raha ei võta, on see Saksamaal täiesti aktsepteeritav," ütles ta.

Ka Müncheni kohtu pressiesindaja kinnitas Daily Maili vahendusel, et selline kokkulepe on reaalselt saavutatav.

Ecclestone, kes kohtuasja ajaks F1 direktori kohalt ajutiselt tagasi astus, ütles: "Kohtunik on keerulises olukorras. Ta on kellegi (Gerhard Gribowsky) pannud luku taha kaheksaks ja pooleks aastaks. Ta ütles, et kui prokurör oleks tahtnud, oleks ta kaalunud kokkuleppe sõlmimist, kuid prokurör ei küsinud seda."

Kohtuistung Ecclestone'i üle toimub aprillis.

83-aastast Ecclestone'i süüdistatakse Saksamaa pankurile Gerhard Gribowskyle 33 miljoni euro suuruse altkäemaksu andmises aastatel 2006-2007, et F1 sarja õigused saaksid müüdud Ecclestone'i poolt valitud investeerimisfirmale CVC. Altkäemaksu vastu võtnud Gribowsky pandi 2012. aasta juunis rohkem kui kaheksaks aastaks vangi.

Ecclestone on öelnud, et maksis Gribowskyle nii suure summa raha, kuna mees ähvardas avaldada tema maksuafääri kohta vääraid detaile ehk teisisõnu pressis temalt selle välja.