Rock alistas Balti liigas Valga 87:57. Teed võidule aitasid sillutada Valmo Kriisa avapoolaja 13 punkti. Kriisa kogus üleplatsimehena lõpuks 19 punkti, 6 lauapalli ja 5 korvisöötu.

Erandkorras Võru spordihoones peetud kohtumist jälgis tribüünilt mõnisada inimest ja TÜ/Rock ei jätnud kohtumise alguses midagi juhuse hooleks. 39-aastase Valmo Kriisa vedamisel oli viie mänguminuti järel seis 14:2 ning avaveerandajal hoiti piirilinlasi kaheksa punkti peal. Ka teisel veerandajal kulges mäng täielikult tartlaste kontrolli all ning esimese poolaja lõpuks olid edunumbrid 46:18.

Teisel poolajal said mänguaega nooremadki mängijad ja muidu põhiraskust kandvad Janar Talts, Vilmantas Dilys ja Augustas Peciukevicius said pisut lühema tööpäeva. Hoopis pingile jäi Gert Dorbek, keda on vaevamas väike külmetushaigus. Teisel poolajal mängupilt võrdsustus ja nii püsis TÜ/Rocki eduseis 30 punkti ringis kuni mängu lõpuni.

"Alustasime täna küll pisut harjumatu koosseisuga, aga vaatamata sellele sujus juba algusest peale ladusalt ja kõik võtsid asja tõsiselt," sõnas Kullamäe. "Nad mängisid palju maa-ala ja meil tekkis viskekohti - saime vabadelt kohtadelt visata ja panime päris hästi ära ka."

Põhimeeste mänguminutite kohta lausus peatreener, et mängu käik võimaldas neid säästa. "Gert Dorbekul on väike külmetus ja ta on treeninud viimastel päevadel pisut vähem. Aga mängu käik võimaldas Janar Taltsi ja teisi pisut säästa ning hoida teisipäevaks värskust."

28 mänguminutiga kogus Valmo Kriisa 19 punkti, kuus lauapalli ja viis korvisöötu. Pea sama palju sai mänguaega Vincent Simpson ja tõi selle ajaga 15 punkti ja andis samuti viis korvisöötu. 11 punkti jäi Joosep Toomele ning kaksikduubli 10 punkti ja 10 lauapalliga tegi Timo Eichfuss.

Valga/Maks&Mooritsast jõudis ainsana kahekohalise punktisummani sünnipäevalaps Kristjan Evart, kelle arvele jäi 16 punkti ja neli lauapalli.

TÜ/Rockile oli see kuues võit Balti liiga C alagrupis ja sellega asutakse kindlalt kolmandal kohal. Alagruppi juhib puhaste paberite ja 10 võiduga Pieno Zvaigzdes ja Prienai Tonybet on kaheksa võiduga teine. Valga pole veel suutnud sel hooajal Balti liiga võiduarvet avada ning on 11 kaotusega alagrupi punane latern.

Järgmise mängu peab TÜ/Rock kodusaalis kui EuroChallenge teise ringi mängus võõrustatakse rumeenlaste Gaz Metan Mediasi. Pall pannakse mängu teisipäeval, 28. jaanuaril kell 19.