Dimitrov alustas mängu võimsalt. Juba avasetis õnnestus tal lüüa muljetavaldavad 8 ässpallingut ning võita sett kindlalt, 6:3.

Teises setis mäng võrdsustus, ent kiires lõppmängus pani 13 Suure slämmi turniiri võitnud hispaanlane paremuse maksma ning viigistas seisu.

Kolmandas setis oli Dimitrovil ideaalne võimalus taas juhtima asuda, kuid kolmest settpallist ei piisanud - Nadal oli kiires lõppmängus tulemusega 9:7 parem. "Mul lihtsalt vedas meeletult selles setis," sõnas Nadal mängujärgsel intervjuul endisele tippmängijale Jim Courierile.

Paistis, et kolmas sett murdis Dimitrovi ka vaimselt. Neljanda seti alguses sai Nadal kiirelt breigi kätte ja asus 3:0 juhtima. Sellest piisas, et sett 6:2 võita ning ühtlasi ka tee poolfinaali sillutada.

Kaotusele vaatamata võib Dimitrov pidada turniiri õnnestunuks, sest kunagi varem polnud ta Suurel slämmil kolmandast ringist kaugemale jõudnud.

Nadal on ainus maailma edetabelis kolme parema hulka kuuluv tennisist, kes tänavusel suurturniiril üksikmängus poolfinaali jõudis. Naistest on konkurentsist langenud nii Serena Williams, Victoria Azarenka kui ka Maria Šarapova, meestest on väljas nii Novak Djokovic kui David Ferrer.

Viimases veerandfinaalis alistas šveitslane Roger Federer neljandana asetatud šotlase Andy Murray haaravas lahingus 6:3, 6:4, 6:7(6), 6:3. 17-kordne Suure slämmi turniiri võitja, kel oli juba kolmandas setis kasutada kaks matšpalli, jõudis Austraalia lahtistel poolfinaali 11. järjestikust korda. Ja kes saakski olla Federile parem poolfinaali vastane kui Rafael Nadal isiklikult.

Poolfinaalid:
Rafael Nadal (ATP 1.) - Roger Federer (ATP 6.)
Tomaš Berdych (ATP 7.) - Stanislas Wawrinka (ATP 8.)