Kultuuriministeeriumi spordiala asekantsler Tõnu Seili sõnul peegeldavad liikumisharrastuse programmist toetust saanud projektid liikumisaasta üht peamist eesmärki – et Eesti inimene oleks tervem, rõõmsam ja tegusam. „Viimase liikumisharrastuse uuringu tulemustest selgus tõsiasi, et liikumisharrastusega tegeleb piisavalt vaid 39 protsenti Eesti elanikest. Liikumisaastal tahamegi kutsuda senisest rohkem inimesi teadlikult liikuma. Meie koostööpartnerid pakuvad selleks hulgaliselt võimalusi, korraldades üritusi, mille seast leiab igaüks enda jaoks sobiliku ja jõukohase,“ lausus Seil.

Suurima toetussumma, 60 000 eurot, saab Ühendus Sport Kõigile, kuhu kuulub 65 tervisespordi ja liikumisharrastusega tegelevat spordiklubi ja -ühendust ning mis vastutab muuhulgas „Liikumisharrastuse arengukava 2011-2014“ elluviimise eest.

MTÜ Stamina Spordiklubi saab Kultuuriministeeriumilt 15 000 eurot, et propageerida Stamina jooksuürituste kaudu jooksuharrastust ja kinnistada eestimaalaste liikumisharjumusi. MTÜ Pro Jalgratturite Klubi saab 15 000 eurot rattamaratonide sarja Estonian Cup korraldamiseks. Klubi Tartu Maraton saab 10 000 eurot, et valmistada ette ja viia läbi Tartu Neliküritus 2014, MTÜ Eesti Triatloni Liit 10 000 eurot triatlonivõistluste korraldamiseks ja harrastajate teadlikkuse tõstmiseks.

Toetusi oma tegevuste läbiviimiseks saavad veel Eesti Spordiselts Kalev, spordialaliidud, maakondlikud spordiliidud ja muud spordiühendused. Kultuuriministeeriumi toetusel toimuvad 2014. aastal populaarne käimissari „Käime koos“, Eesti Ööjooks ja mitmed teised liikumisaasta eesmärkidega haakuvad sündmused.

Kultuuriministeeriumi toetusprogrammi eesmärk on kaasa aidata „Liikumisharrastuse arengukavas 2011-2014“ nimetatud tegevuste elluviimisele, kaasata nende tegemiste kaudu elanikkonda ulatuslikumalt korrapärasesse liikumisharrastusse ja tõsta Eestis korraldatavate liikumisharrastuse ürituste kvaliteeti.