18. jaanuaril oli selle aasta Dakari viimane katse ja Valparaiso linnas Dakari poodium, kus sini-must-valged lehvisid kõrgel!

Ralli viimasel päeval sõitjatele enam kontimurdvat ülesannet ei seatud, esmalt sõideti La Serenas asunud laagrist 122 kilomeetri kaugusele, et alustada 157 kilomeetrise kruusasel ja kivisel pinnasel sõidetava katsega. Seejärel oli veel 256 kilomeetrit mööda Vaikse ookeani rannikut, silme ees terendamas Dakari finiš. Meie sõitjad võtsid sarnaselt paljudega asja juba väga rahulikult, Toomas oli katsel 43. (+22.49) ja Mart 52. (+27.22). Katse võitis Joan Barreda (Honda).

Dakari kokkuvõttes kuulus võit tsiklite arvestuses Marc Coma'le (KTM), kes edestas oma tiimikaaslast Jordi Viladomsi tunni ja 52 minutiga. Kolmandale kohale sõitis end Oliver Pain (Yamaha). Mart Meeru koht oli kokkuvõttes 40. (+16.14.41) ja Toomas Triisa 52. (+21.29.23).

Kuula ja vaata millised olid meeste emotsioonid Dakari poodiumil:

Eraldi arvestus on Dakaril ka esmakordselt sellel maratonrallil startijate osas, selles arvestuses oli Mart seitsmes ja Toomas üheksas.