22. septembril Budapestist hõbemedaliga tagasi tulnud ning 10. detsembril iraanlase Amir Aziz Ali Akbari dopinguga vahele jäämise järel kahekordseks maailmameistriks kuulutatud Nabi täitis enda kohustuse ehk pani hõbeda ümbrikusse ja saatis FILA-sse 18. detsembril. Lootusest, et ehk saabub väljateenitud autasu koos MM-i meistrivööga Eestisse juba 2013. aasta numbri sees, on saanud kuupikkune ootamine.

Eesti maadlusliidu peasekretäri Antti Lepiku sõnul pole talle laekunud info kohaselt Iraani maadlusliit veel kuldmedalit rahvusvahelisse alaliitu (FILA) saatnudki.

"Meie medal liikus FILA-sse ühe päevaga. Kuu aega on juba täis. Piinlik lugu. Tundub, et need dopinguvärgid ja medali vahetused pole FILA-s vist eriti prioriteetne teema," sõnas Lepik.

Eelmisel reedel sai Lepik ametliku teate, et FILA pole medalit iraanlastelt veel saanud, uue järelpärimise saatis Lepik üleeile.

"Arvan, et seal küsitakse ilusti inglisekeelse sõnaga "please". Reedel öeldi, et neile pole veel tulnud ja tehakse Iraani uus järelpärimine. Heikile ütlesin ka, et midagi pole teha, need protsessid võtavad aega," lisas Lepik ning tõi näite, et selline medalivahetus võib aega võtta ka neli kuud. "Ukrainlanna eelmisel aastal loovutas medali, mille sai endale soomlanna. Läks neli kuud aega."

Lepiku sõnul võib tulla kõne alla, et kui teatud aja pärast medalit teistkordselt dopinguga patustanud iraanlaselt kätte ei saada, vermitakse Nabile uus medal.

"Arvatavasti keegi ütleb, et aitab ootamisest - tehakse uus medal ja esitatakse arve Iraani maadlusliidule," arvas Lepik.

Olukorra teeb keerulisemaks asajolu, et medalit otsitakse taga Aasia riigi sportlaselt, mitte eurooplaselt, kellega Nabil oleks ehk lihtsam ühendust saada.

"Heiki ju suhtleb oma konkurentide ja sõpradega, kellega tal side on nagu rootslased ja bulgaarlased. Tegu on kahjuks teise regiooni sportlasega," lisas Lepik.