Kümmel pääses eile eelsõidust edasi 26. ajaga ning sõitis kolmandas veerandfinaalis koos venelase Aleksei Petuhhovi, itaallase Federico Pellegrino, rootslase Martin Bergströmi, sakslase Josef Wenzli ja ameeriklase Simeoun Hamiltoniga.

Pool sõidust püsis Kümmel esimese ja teise koha konkurentsis, kuid otsustavaks sai teine tõus, kus eestlase hoog rauges. Finišisse tulles polnud enam millegi nimel pingutada ning kaotust veerandfinaali võitnud Petuhhovile kogunes 10,84 sekundit.

"Läksin rajale võitlema. Sõitsin väga tugevate vastastega, kes olid hiljem finaali teine ja kolmas - Petuhhov ja Pellegrino. Võistluse esimene pool läks hästi. Teisele tõusule tulles jäin kahe rea vahele karpi ja hoog andis järele. Tõstsin tempot ja kiirendasin järgi, kuid paraku maksis lisakiirendus nende meeste vastu kätte. Teise tõusu lõpus, pärast mida oleks tulnud päästev staadion, väsis keha ära," kommenteeris Kümmel oma veerandfinaalsõitu.

"Võib-olla rahmeldasin natuke üle. Läks natuke nihu. Taktikaliselt tundus, et läks hästi, aga ühe koha peal tegin väikse apsu."

Kas eilsega sai olümpiapilet sisuliselt kindlustatud? Ükski teine Eesti sprinter tänavu vabatehnikasprindis 30 hulka tulnud ju ei ole. "Varvas on võib-olla ukse vahel. Kuna meil on kohti vähe, siis palju sõltub ka teistest meestest. Järgmine nädalavahetus on jälle uus sprint. Ei tahaks enne midagi välja hõigata," sõnas Kümmel.

"Aga samm edasi. Üle pika aja eestlastest jälle uisusprindis punktil. Loodan, et siit läheb positiivselt edasi. Süües kasvab isu. Püüan nüüd edasi kõrgemate kohtade nimel."

Teatesprindi nurjas Sellise kukkumine

Kümmeli kommentaar tänasele sprinditeatele, kus ta koos Siim Sellisega jäi poolfinaalis eelviimaseks: "Mina sõitsin esimest vahetust. Esimene ring tuli kergelt, kuid teisele ringile valisin vale suusa. Oma lollus. Oleks võinud ikka selle võtta, millega ka esimest ja kolmandat vahetust sõitsin. Tundus, et keha töötas, aga siis kukkus Siim meil ühes vahetuses rumalalt, jäi vahetusalas kellegi taha sõlme. Sealt tekkis auk ning kolmas ring tuli juba teisi taga ajada. Ma enda sooritusele väga halba hinnet ei annaks. Jalad vedasid ringi küll. Siimu kaotatud kümme sekundit lõid ta kindlasti rütmist välja. Kõige rohkem oleks päästnud see, kui tal seda õnnetust poleks juhtunud."

Viimane võimalus sprinteritel ennast tõestada on järgmisel nädalavahetusel Poolas Szklarska Porebas, kus samuti kavas vabatehnikasprint. Kuid kas Poola etapp ikka toimub, pole veel täiesti kindel.

"Ootame nüüd otsust, kas Poolas on piisavalt lund ja kuidas järgmine nädalavahetus etapp toimub. Seal on kahtluse all, aga loodame, et saavad ikka lume kokku. Nii nagu Eestiski on seis väga kehv, on ka Euroopas jätkuvalt plusskraadid," lisas Kümmel.

Viimase FIS-i kvootide tabeli järgi on Eestil murdmaasuusatamises Sotši olümpial viis kohta. Tabel läheb lõplikult lukku pärast Poola etappi, misjärel võib Eestile veel kohti juurde tulla, kui mõni suurem suusariik oma kohtadest peaks loobuma.