Mitmete spordihuviliste käest on tulnud tagasisidet, et nad ei saanudki oma häält anda. Spordigala teleülekande ajal jõuliselt peale surutud hääletamist polnud võimalik teha kõikidest mobiilsidevõrkudest, aga sellele ei juhitud otseülekande jooksul kordagi tähelepanu. Potentsiaalsed kaasalööjad, kes tahtsid oma lemmikuid toetada, aga ei saanud seda teha, olid tigedad ja pettunud.
Numbri valimisel kõlas lakooniline vastus: „Number pole kasutusel“ ja kogu lugu. Prooviti mitmeid kordi ning kogu aeg tühja.

„Hääletada sai Elioni, Elisa, EMT, Starmani, ja Linxtelecomi võrkudes. Tele2 võrgust tõesti kahjuks hääletada ei saanud. Põhjus on selles, et Tele2 ei olnud nõus 0,95-eurose kõnehinnaga, nagu teised operaatorid ning küsis kolmandiku võrra kõrgemat tasu. Pidasime ERR-i sporditoimetusega pikalt nõu ja leidsime, et Tele2 klientidelt oluliselt suurema tasu võtmine poleks õiglane ning põhjustaks segadust ja pahameelt. Loodame, et järgmistel aastatel on võimalik Tele2-ga kokkuleppele jõuda,“ selgitas tekkinud segadust Eesti Olümpiakomitee turundusjuht Anu Kaljurand.

„Meile pole sel teemal televaatajatelt tagasisidet tulnud, aga igal juhul vabandame väga spordisõprade ees, kelleni ei jõudnud info selle kohta, et spordihetke hääletusnumbrid Tele2 võrgus ei tööta. Loodetavasti see kellegi meeleolu väga sügavalt ei rikkunud ja kõik said spordiaasta kokkuvõtmisel kaasa rääkida vähemalt aasta parimate sportlaste ja treeneri valimisel internetis. Lisaksin veel niipalju, et telefonihääletuse tulud lähevad EOK järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda” toetuseks,“ märkis Kaljurand.

Teadupärast võitis „Aasta Spordihetk“ nominatsiooni Eesti vehklejate kuldne pooltund. Häälte jagunemisest pole seni laiemale avalikkusele räägitud, kuid siinkohal toome numbrid ära. ERR-i sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri sõnul oli kokku suurusjärgus 3000 helistajat, kellest 37% eelistas vehklejaid, 28% jalgpallielamust Eesti – Holland ja 26% korvpallikoondise võitu Bulgaaria üle ning edasipääsu Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Poleemika tõttu konkurssilt eemaldatud Andrus Veerpalu õigeksmõistmine korjas 9% häältest.

Tuleb tõdeda, et 3000 helistajat kuu aega kestnud teavituskampaania peale on lahja tulemus. Kui alanud aasta lõpus uueks valimiseks läheb, siis tuleks sisulisele poolele rohkem rõhku panna ja küll rahvas haakub. Seekordne valik tundus juhuslik ja teiste nominatsioonidega liigselt kattuv.