„Käesolev aasta saab olema mitmeski mõttes eriline. Leiavad aset olulised sündmused, ühena neist 1.-2. märtsil Tallinnas toimuv Euroopa rattaliidu kongress. Kongressile on tulemas ka hiljuti ametisse valitud Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu president Brian Cookson,“ sõnas Eesti Jalgratturite Liidu juhatuse liige ja Euroopa rattaliidu asepresident Madis Lepajõe.

Lisaks Euroopa rattaliidu kongressile on käesolev aasta oluline ka 2015. a Tartus toimuvateks maanteesõidu Euroopa Meistrivõistlusteks ettevalmistumisel. Lõviosa tööst tuleb ära teha sellel aastal ning võistlust presenteeritakse juulikuus maanteesõidu Euroopa Meistrivõistlustel Šveitsis.

2014. a ei ole vähetähtis ka sportlikust seisukohast, sest käesoleva aastaga algab punktide kogumine Rio de Janeiro suveolümpiamängude maastikurattasõidule kvalifitseerumiseks, kuhu kindlasti üritavad pääseda Eesti parimad maastikuratturid Martin Loo ja Maaris Meier.

Rio mängude maanteerattasõiduks sellel aastal veel punkte ei koguta, kuid tiitlivõistlused toimuvad sellegipoolest. Tagamaks rohkem kohti ja paremaid arenemisvõimalusi Eesti noorratturitele tuleb juba varakevadel edukalt esineda erinevatel rahvusvahelistel jõukatsumistel, et pääseda Euroopa ja Maailmameistrivõistlustele mitme sportlasega. Meenutuseks, et 2013. a. oli kahe aastase pausi järel esimene kord, kus Eesti sai U23 maanteesõidu MM-le stardikohad ning suuresti oli see tänu Martin Laasi kolmandale kohale Riia-Jurmala GP-l.

Sellel aastal toimuvad nii Euroopa meistrivõistlused kui ka maailmameistrivõistlused maanteesõidus Euroopa pinnal, vastavalt Šveitsis ja Hispaanias, mis lihtsustab sportlaste ja vajalike taustajõudude saatmist tiitlivõistlustele. Samuti ei pea meie mägiratturid ette võtma pikka reisi, kuna maastikusõidu maailmameistrivõistlused toimuvad Norras.