Parimateks sportlasteks valiti kergejõustiklane Emilija Manninen ja ujuja Kardo Ploomipuu, kes pälvis selle tiitli juba viiendat korda.

Manninen võitis tänavu kurtide olümpiamängudel 400 meetri tõkkejooksu uue kurtide maailmarekordiga. Ploomipuu tuli rahvusvahelise paraolümpiakomitee maailmameistrivõistlustelt tagasi 100 meetri seliliujumise pronksmedaliga ja uue Euroopa rekordiga.

Noorsportlastest valiti parimateks Elisabeth Egel ja Eric Tött. Egel ujus vaid 12-aastasena MM-i finaalis välja kuuenda koha. Tött tuli Downi sündroomiga inimeste Euroopa meistrivõistlustel ujumises pronksmedalile.

Treeneritest said tunnustuse Mannineni treener Sergei Matvijenko ja ujujate treener Õnne Pollisinski.

Eesti Paraolümpiakomitee presidendi Urmas Paeti sõnul oli lõppenud aasta Eesti erivajadustega sportlastele ning Eesti Paraolümpiakomiteele hea ja edukas. "Seda kinnitavad kõrged kohad ja tugevad saavutused paljudel rahvusvahelistel võistlustel. Loodan väga, et alanud aasta toob liikumise ja spordi juurde ka neid, kes seni seda veel teinud ei ole ning et meie sportlaste tulemused saavad rahvusvahelises plaanis olema väga head," lisas ta pressiteates.