Kõrvaltvaatajatele pakkusid väga võika vaatepildi vormelisõitja Martin Rump ja odaviskaja Risto Mätas.

Rump tundus juba pikemat aega kopsudega imelikke liigutusi tegevat ning hakkas veeanumasse mulle sisse laskma. Hiljem rääkis ta videointervjuus Delfile, et teadis tegelikult hästi, mida teeb ning kõik oli kontrolli all. Tema pikali ei kukkunud, kuid kaotas hetkeks tasakaalu.

Vaata videot ja Rumpi kommentaari toimunule.

Mätas, kes tahtis oma võistkonnaga (Mätase paariline oli teine odaviskaja Magnus Kirt) kõigest väest hea kopsumahuga sõudjatest, kes pidid järgmises voorus pead kaussi panema, parem olla, kaotas aga meelemärkuse, kukkudes koos veeanumaga põrandale käpuli. Mehest võtsid kinni kõrvalolijad eesotsas õhtujuhi Ott Kiivikasega.

Vaatepilt võttis ilmselt kõigil saalis olijatel kõhu alt õõnsaks. Eesti parima meessportlase Nikolai Novosjolovil treener Igor Tšikinjov sammus tribüünilt vihaselt alla ning manitses oma poisse (Novosjolovi paariline oli Juhan Salm) ettevaatlikusele.

Mätas hakkas pead välja võtma kohe, kui kergejõustiklaste koondaeg ületas kuue minuti piiri ja sellest kõlaritest ka valjuhäälselt teada anti. Ringrajasõitjate Rumpi ja Talvari koondaeg oli neli minutit ja 41 sekundit. Turniiri lõpuks võitnud sõudjad said sel alal teise koha ajaga 5.08.

Mätas toibus õnneks kiiresti ja jätkas võistlust. Kergejõustiklased platseerusid lõpptabelis neljandale kohale.

Juhtunu tõstatas küsimuse, kas hinge kinni hoidmine peaks võistlusprogrammis üldse olema.

Fotoseeria Mätase hinge kinni hoidmisest:

Vaata ka videointervjuud, kus Mätas toimunut selgitas.