"See on väga suur au saada auhinda ja väga suur au, et sellised inimesed annavad seda auhinda üle," ütles Novosjolov pärast korvpalli olümpiavõitja Tiit Sokult auhinna vastuvõtmist. "Ma tahaks võib-olla natukene filosoofiast rääkida. Mitte pikalt, 40 minutit, mitte kauem."

"Et olla edukas, on kindlasti vaja õnne. Minu tänases triumfis on õnnel olnud väga suur roll. Sel aastal on päris mitmed sportlased toonud olümpiaalade maailmaeistrivõistlustelt medalid. Seda ei juhtu iga aasta. Edu on selles, et Gerdi tipptulemus tulnuks veidike hiljem, kus ta alistas oma rivaali ja võitis võistluse. See, et Heiki saab oma teenitud kulla natukene hiljem," jätkas ta.

"Kindlasti ainult õnnest ei piisa. Selleks on vaja teha rasket, süstemaatilist, professionaalset, igapäevast tööd. Olen näinud Gerdi trenni. See on tipptase. Kahjuks ei ole näinud Heiki trenni, aga tulemused räägivad enda eest - uskumatu stabiilsus! Loodan, et ka minu trennid on suhteliselt tugevad. Võin kinnitada, et pingutan vähemalt järgmisel olümpitsüklil kõrgete eesmärkide nimel."

Lõpetuseks tänas Novosjolov oma toetajaid ja perekonda, tuues pisarad nii enda kui ka abikaasa silmadesse.

"Selleks, et olla edukas, on vaja sama professionaalset meeskonda, toetajaid ja kindlasti rahva armastust ja toetust. Ja lõpuks - ilma milleta, kelleta on suhteliselt võimatus seda teha, on pere. Ma tahaks öelda tänusõnad oma vanematele, oma suurimale fännile, õele, oma kallile abikaasale, kes armastab, kannatab, ootab, oma lastele. Ja loomulikult tahan soovida kogu Eesti rahvale head vana aasta lõppu, suurepärast uut aastat. Ja hoolimata meie sügisesest ilmast õues - et oleksite alati rõõmsameelsed, südamlikud, sõbralikud üksteise vastu! Kordaminekuid teile uuel aastal!"