Äsjasele 43 km retkele tuli sportliku eluviisiga inimesi lisaks Tartule ka Tallinnast, Pärnust, Paidest. 130 meest-naist valis vastavalt oma treenitusele jooksutempo kolme erineva grupi seast. Retke juhtideks olid kogenud triatlonistid Andi Toomsalu, Raiko Maremäe, Jaano Verbu, Silver Mikk.

Esimesena läks Tabiverest Saadjärve põhjaotsa suunas teele suur grupp, kes valis jooksutempoks 7 minutiga kilomeeter, seejärel grupid, kus tempoks 6 ja 5 minutit kilomeeter. Väikeste intervallidega liikumist alustanud rühmades liiguti vaheldumis joostes ja kõndides. Kiirema tempoga jooksjad jõudsid peagi eestminejatele kandadele ja möödusid nendest. Saadjärve põhjatipus oli esimene joogipunkt. Margus Püvi, üks "Pekist priiks" algataja tervitas saabujaid Kukulinna rannas. Et hiljutine meniskilõikus ei võimaldanud tal veel joosta, tegi taliujumist aktiivselt harrastav Püvi oma esimese supluse talvises Saadjärves.

Vahefinišisse 23 kilomeetril, kus oli ka toitlustuspunkt, jõudis esimesena Heiko Sepp. Kiiremad jõudsid Tartu laululava juurde finiši vähem kui viie tunniga. Nende seas ka koos Silver Mikuga liikunud Ain-Alar Juhanson. "Täna oli võrreldes eelmise aasta libeda teega kerge joosta. Õhus soojakraadid, tuuletu ilm. Oli väga hea joosta," sõnas teist korda "Pekist priiks" üritusel osalenud Kairi Ustav, kes alustas aktiivselt triatloniga paari aasta eest.

"Olen sel üritusel esmakordselt. Sellise ebatavalise jõuluaegse ilmaga oli kerge joosta," möönis paljude maratonijooksu kogemustega Arne Türkson klubist Suusahullud. "Suurepärane võimalus end maratonijooksu pikkusel rajal proovile panna. Nii pikal rajal olen esmakordselt," sõnas kahe aasta eest enda jaoks triatloni avastanud Karin Lusikas. Sel kevadel esmakordselt rahvatriatlonidega alustanud kahekordne maailmameister veemotospordis Jüri Jõul tuli nii pikale jooksu-kõnnirajale esmakordselt. Paraku jäi ta enne 20. kilomeetrit hätta säärekrampidega ja pidi retke katkestama. Kümned üritusele tulnud valisidki 23 km pikkuse lõigu põhirajal.
"Minu neljas "Pekist Priiks". Väga vahva üritus. Korralik treening enne nädala pärast algavat laagrit Kanaaridel Lanzarottel," kostis pärnakas, südamearst Eha Lehtoja, kel sihikul jõudmine Ironmanile.

Esmakordselt võtsid spordimehed Allan Oras ja Margus Püvi koos paari kaaslasega jõulude ajal jooksuretke Otepäält Tartusse ette 2009. aastal. Viie aasta eest liiguti jõulu teisel pühal reljeefsel kurvilisel rajal Otepäält väiksemaid kõrvalteid pidi Tartusse juba suurema grupiga. Nüüdseks on jõuluaja lõpus toimuv jooks-kõnd saanud toredaks sportlikuks tavaks. Tänavu valiti liikumiseks esmakordselt Jõgeva- ja Tartumaale jääv vooremaastik. "Otsisime uusi vaheldusrikkaid maastikke. Kaalusime ühe võimalusena ka teekonda alustada Põlvamaalt. Tabivere kasuks rääkis asjaolu, et retke alguspunkti saab Tartust varahommikul sõita rongiga. Otepäält on logistiliselt keerulisem alustada. Meie eesmärk on liikuda joostes ja kõndides võimalikult vähe asfaltkattega teedel," selgitas "Pekist priiks " tänavune peakorraldaja Maret Mets.

Viies "Pekist priiks" oli triatleetide avalöök 2014. aasta jaanuaris EOK ja kultuuriministrreiumi poolt välja kuulutatavale liikumise ja spordi aastale.