Tutvustame igal järgneval päeval esikümmet alt ülespoole ning kuulutame võitja välja 27. detsembril, kui ka Nokia kontserdimajas "Kristjanid" kätte jagatakse.

Kui eile tutvustasime toimetuse valikus kümnendale kohale platseerunud Kristjan Kangurit, siis täna teeme teatavaks üheksanda koha omaniku, milleks on 14-aastase vaheaja järel MM-finaalturniirile pääsenud U-21 võrkpallikoondis.

Koht augustis Türgis toimunud suurvõistlusele tagati maikuus Bulgaarias Sofias toimunud valikturniiril, mis lõpetati täisedu nelja võiduga. Viimases mängus alistas Eesti kuivalt 3:0 Iisraeli, varem saadi jagu Rumeeniast, Bulgaariast ja Saksamaast.

Vahetult enne äralendu Türki andis peatreener Urmas Tali mängijate survel lubaduse: kõige mustema stsenaariumi ehk finaalturniiril viimaseks jäämise korral kasvatab ta endale vuntsid. "Mehhikot tuleb kindlasti võita, aga usun, et kõik on meile võimetekohased vastased. Otsustavaks saab see, kes tol päeval ja konkreetses mängus parem on," lisas võistkonna nurgaründaja Robert Täht.

B-alagruppi loositud Eesti juuniorid teenisid grupis vaid ühe võidu Jaapani üle. Alla jäädi Iraanile, Argentinale ja Mehhikole. Kohamängudes alistati nii Maroko, Rwanda kui ka Venezuela ning koju tuldi 20 meeskonna osalusel peetud turniirilt 17. kohaga.

Vaata meeleolukaid hetki ja intervjuusid mängust Jaapaniga: