Plaanist esimest korda veebruaris kõva häälega rääkinud Triisa ja Meeru said alles juulikuus teada, et on ligi 400-st sooviavaldajast mahtunud nende 200 hulka, keda rajale peale lastakse. Selleks tuli neil esmalt läbida lühemaid võidusõite Tuneesias, Albaanias ja Abu Dhabis. Stardinumbriteks anti meie meestele Dakaris 117 (Meeru) ja 133 (Triisa).

Kokku läbivad tsiklitel osalejad ajavahemikus 5.-18. jaanuar 8734 kilomeeetrit, millest katseid on 5228 kilomeetri jagu. Lisaks Argentinale ja Tšiilile ootab tsiklimehi ees ka uue Dakari riigina Boliivia.

Korraldajad lubavad seekordsest võistlusest teha raskeima Dakari, mida Lõuna-Ameerikas kunagi nähtud. Tänasel pressikonverentsil tutvustas oma plaane kahest mehest vaid Triisa, sest Meeru tegi samal ajal jõusaali trenni Tartus. Küsisime Triisalt, miks ta sellise hullumeelse asja üldse ette võttis.

"See on minu suur eluunistus. Kõik muud mootorrattaga seotud distsipliinid on läbi käidud ja ära proovitud. Dakar on olnud lapsepõlveunistus, mida alati vaatasid silmad punnis ja unistasid see ükskord ära teha. Suurte juhuste kokku langemisel oleme täna väga lähedal, et see unistus teoks teha," vastas ta.

Triisa ja Meeru stardivad Hollandis baseeruva firma HT Rally Reid poolt ette valmistatud Honda CRF 450 DakarX tsiklitega. Tiimil, kus sõidavad kokku kuus sõitjat, on kaasas kolm mehaanikut ja üks peamehaanik. Eesti meeste tsiklite eest hoolitseb mehaanik Martin Graumann. Tiimil on kaugel maal kaasas rekkatäis varuosi, mis pärinevad osadeks lahti võetud seitsmest tsiklist.

Vaata ja kuula videost, mida Toomas Triisa eesseisvast katsumusest ootab ning mida kõige rohkem kardab!