Olime Kristjaniga paaris. Proovis minul 88,5 m, Kristjan 89 m, selline normaalne prooviks. Võistlushüpe oli mõlemal 94 m. Minul oli see esimene hüppe üle 90 m sellel nädalavahetusel. Midagi mõtlema ja üritama ei hakkand, lihtsalt hüppasin ja tuli. Olin enda vahetuses teine.

Teine voor vaatasime all koos teistega põnevat võistlust edasi ja pinge kasvas aina, päris paljud panid põhjalakse järgemööda. Kaks jaapani tiimi olid kaksikjuhtimises, kui Kristjani kord tuli, õnneks pani poiss külma kõhuga 94 m peale ja poole punniga liidriks - jess! Torni oli jäänd veel Austria vanameister Willi Denifl, 92 m ja kerge ebalemine maandumisel ja siis sai oodata, mida tabloo näitab viiendaks. Ohoh ,me võitsimegi hüpped ära, selline vops. Kiirelt majutusse sööma ja puhkama.

Murdmaas tegime nii, et Kristjan sõitis esimest ja mina teist vahetust. Rada kiire, ilma eriliste tõusuteta, palju lausikut ja jalgadega uisutamist. Soojendusel oli tunne okei. Sõidus olin esimene vahetus, Kristjan andise teate kuuendana üle. Kuni ainsa tõusuni olin kuues, tõusul üritasin natuke positsooni parandada, et ei tekiks pundi lõpus kõik kiirenudus ja seismajäämis efekti, sain laskumisse kolmandanandana, ja õbaõnn - panin virna ja nii lollisti, et selja ja külje peale, kiirelt püsti ja panin nii palju kui torust tuli, aga kõige parem rong oli läind.

Ja nii ma meie head hüpped ära nullisingi. Andsin Kristjanile vahetuse üle, aga noh, tagant tuli mingi pea kümnepealine punt ja sõi Kristjani kiirelt ära. Edasi oli nagu halb uni, aga kahjuks reaalsus. Langesime lõppuks 18ndaks või mis too koht ka polnd, ei huvita eriti.

Kokkuvõtteks hüppemäel olime tõesti kõvad, eks me lootsime ikka, et äkki kuue või sinna kanti peale hüppeid, aga sõidus ilma minu kasjakita oleks kumbki kolm vahetust pidanud pundis ära püsima. Suusad olid enam-vähem võrdsed, vähemalt minul oma vahetuse meestega.

Pühapäev, Gundersen

Eelmise päeva hea ja halb oli peast pühitud ja uus päev, uued võimalused. Hüppemeäl prooviks 93 m väga ok hüppe. Võistlushüppe 92 m on nii ja naa, kergelt pingesse läksin. Oleks heameelega ära vahetanud proovi ja võistlushüppe, aga lähtekoht okei 14. Kaotus liidrile 48 seki. Sõidus oli plaan selline: üritan Ryynanen Janne taga minna nii kaua kui võimalik, kuna alustasime koos täpselt. No see plaan jooksis kiirelt vastu taevast, ühe ringi sain pundis ära püsitud, teise ka enam vähem mingis pundis, seal punkti peal. Viimased kaks ringi lihtsalt matkasin lõpuni. Lõppkoht 42.

Eks peale võistlust võttis natuke tuju ära küll. Aga sai seekord vale suusk valitud, lootsin, et jääb selgeks ja läheb võistluse ajal külmemaks nagu kaks varasemat päeva, paraku tulid pilved ja ilm jäi soojemapoolseks. Pole veel nii kõva vana, et panen kehva või keskpärase suusaga pundis ära.

Aga jonnida pole siin midagi, hüpped on konkurentsis ja siit tuleb edasi minna. Nüüd jääme neljapäevani siia, teeme natuke trenni ja taastub ära sellest nädalalõppust, et järgmine jälle paremini läheks.

Tervitades,
Tiiru