Seni oli teada, et 1988. aasta Souli olümpiakulla ostis 25 000 naelaga ära EOK president Neinar Seli. Barcelona medali, mis eestlastele vast ehk suurema emotsionaalse väärtusega on, uus omanik oli keegi anonüümne interneti teel pakkuja Eestist. Nüüdseks on teada, et medal kuulub AS Pärnu Sadamale.

Sander Kilk kirjeldab 4. novembri sündmusi, täpsemalt neid pingelisi paari minutit, mille jooksul hinda üles kruviti. Lõpphinnaks jäi samuti 25 000. 24 000 peal mäletatavasti Neinar Seli ja tema partnerid loobusid.

"Panime 22 000, keegi pani 23 000. Ja siis internetist keegi pakkus 24 000. Teadsime, et ruumis on kohal Neinar Seli, see oleks okei olnud. Aga internetis ei tea kunagi, kellele see võib minna. Küsiti, kas me tuleme välja viimase pakkumisega. Võtsime järsku vastu otsuse, et teeme ära ja saimegi kätte," rääkis Sander Kilk.

Miks sellega alles nüüd avalikkuses välja tuldi? "Meie eesmärk ei olnud kuulsust saada. Mõtlesime, et anname selle siin vaikselt Pärnu muuseumile üle, aga siis järsku see mull lõhkes. Inimesed hakkasid helistama, too päev oli täiesti hull. Aga tegelikult tuli kõik väga kenasti välja."

Vaata intervjuud!