ERRi juht Margus Allikmaale saadetud kirjas rõhutatakse, et Veerpalu nn võit on advokaatide ja meditsiinispetside edulugu ning spordiga pole seal midagi pistimist. Kolm riigikogulasest olümpiamedalimeest teevad ettepaneku, et Veerpalu õigeksmõistmine tuleks ETV aasta spordihetke konkursilt välja võtta.

27. detsembril ETV eetris kulmineeruvas show's on "Eesti aasta spordihetk" konkursil lisaks Veerpalu õigeksmõistmisele kandideerimas sellele tiitlile veel Eesti korvpallikoondise pääsemine EM finaalturniirile, Eesti jalgpallikoondise viik Hollandiga ning Nikolai Novosjolovi ja Julia Beljajeva MM-tiitlid.

"Dopinguteema spordis üldse on tõsine oht ausale spordile. Kui me nüüd paneme spordisündmuseks selle, et keegi advokaat kuskil midagi vaidlustas, aga võit ei tulnud mitte sellest, kas sportlane kasutas dopingut või mitte. Kui otsust lugeda, siis kahtlused jäid ikkagi üles, neid ei kõrvaldatud. Seda sündmust Eesti aasta spordisündmuseks kuulutada on ikka väga kohatu," kommenteeris Toomas Tõniste Delfile.

"Veerpalu juhtumi lisamine nominentide hulka näitab, et inimesed tahavad Veerpalu uskuda ja usuvadki teda ning eks ta selles kontekstis ju mõnes mõttes oli mingi võit, et karistus tühistada. Aga siin ma tahangi rõhutada, et need on kaks erinevat asja - kui kohtuotsus ei lükanud ümber dopingu tarvitamist, siis seda ei saa minu arvates panna Eesti aasta spordisündmuseks."