Homme on kavas kvalifikatsioonid ning laupäeval ja pühapäeval põhisõidud.

Pihla on võistlusradadel tagasi pärast lapse sünnitamise tõttu tehtud vaheaastat, 19-aastane Paalo teeb sel nädalal oma debüüdi täiskasvanute MK-sarjas.

"Eesmärk on elusalt tagasi tulla," sõnastas Paalo treener Magnar Freimuth selle nädala eesmärgi, mõistagi naljaga pooleks. "Esimese MK-etapi sabin on ikka sees. Kui kvalifikatsioonist edasi saame, oleme eesmärgi sajaprotsendiliselt täitnud. Sealt edasi on kõik ainult boonus. Rada on suurepärane. Hüpped on väga suured, rada väga tehniline, kiirused suured. Sellist kogemust ei saa kuskilt mujalt."

Paar aastat tagasi rääkis endine kahevõistleja Freimuth ise lumelauakrossis Sotši olümpiale pürgimisest, kuid Soomest saadud seljavigastus tõmbas nendele plaanidele kriipsu peale. Nüüd on Freimuth südameasjaks võtnud Paalo juhendamise.

Kui reaalseks peab treener noore mehe olümpiale kvalifitseerumise juba 2014. aastal? "Püssid on palges, tulistamine käib. Kas märgile pihta saame, ei tea," vastas ta.

"Pärast seda jääb veel kolm MK-etappi, kus meil on aega normi täita. Eks homne ja ülehomne annab pildi ette, mis edasi võib juhtuda. Täna ei oska me veel ennast teistega võrrelda."

Olümpile pääseb Paalo, kui tema FIS-i punktid jäävad 100 piiresse ja ta mahub 40 parema mehe sekka. "Aga seda kohta ihkab sadakond sõitjat, kes kõik on väga kiired," lisas Freimuth.

Pihla punktinorm on sama, kuid naistel on olümpiale pääs veelgi raskemaks tehtud - nimelt tuleb MK-sarja kokkuvõttes mahtuda 24 parema hulka. See tuleneb sellest, et olümpial algab naiste lumelauakross veerandfinaalist, meestel kaheksandikfinaalist.

FIS-i MK-sari koosneb tänavu meestel viiest etapist, millest Freimuthil ja Paalol on plaanis kaasa teha kõigil peale Kanada etapi Lake Louise'is ülejärgmisel nädalal.