„Meie nägemus on, et kõik täismõõdus jalgpalliväljakud vastaksid FIFA kahe tärni nõuetele. See tagab selle, et väljakul saab pidada kõrgel tasemel mänge ning on ka igati sobilik koht, kus nii täiskasvanu ja laps saavad teha kvaliteetset trenni, mis on nende tervisele kasulik,“ sõnas Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves.

„Eestis on mitmeid kunstmuruväljakuid, mis tegelikult vastavad algselt paigaldades kahele tärnile. FIFA kahe tärni sertifikaat on lihtsalt öeldes kvaliteedi garantii selle kohta, et väljak on nõuetele vastavalt ehitatud ja kasutusse võttes korrapäraselt hooldatud, sest sertifikaadi kestvus on vaid aasta ning seejärel peab väljakut uuesti testima. Uuesti kontrollitakse üle liiva- ja kummikihi paksused, alusvedrustuse vetrumine, palli veeremine ja põrkamine, vee läbilaskvus ja neid üle kontrollitavaid parameetreid on veel,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu infrastruktuuri juht Targo Kaldoja.

„Eestis on näiteks vaja FIFA kahe tärni sertifikaati, et mängida aastaringselt Premium liiga kohtumisi kunstmurul. See tähendab, et lisaks Sportland Arenale, kus lõppenud hooajal mängis FC Infonet, saab nüüd aastaringselt kõrgliiga mänge pidada ka Hiiu staadionil,“ tõi Kaldoja näite.