Kaks nädalat tagasi Olosel peetud hooaja avavõistlusel 10 km klassikasõidus 27. koha saanud Rehemaa on seejärel teinud kaks tugevat treeningut. Esmaspäeval proovis ta oma töövõimet 11 km suusatamises.
„Seis on veidi parem kui enne esimese lume võistlust. Kontrolltreeningul tundus ka kiirus parem kui Olosel. Aga et sõitsin üksi, ei saa selle põhjal midagi ennustada,“ lausus Eesti suusakoondise liider.

Reedene sprint on Rehemaale enda nii-öelda lahtisõitmiseks. Laupäevasel 10 km klassikadistantsil saab tema sügisesest vormist selgema ülevaate.
„On hea ettevalmistusele tagasi vaadata, sest kõik kavandatu on tehtud ja sunnitud pause pole olnud,“ ütles Rehemaa. „Olen kõvasti treeninud, ent olen ka õigel ajal saanud pidurile vajutada. Ma ei ole kartnud puhata. Kui Olose laagri ühel hommikul tundsin end kehvasti, ütles Tolik (treener Anatoli Šmigun – toim) kohe: „Mine maga veel.“ Pärast kolmetunnist und oli enesetunne oluliselt parem.“

Kaks nädalat tagasi Olosel Eesti suusasprinteritest kõige kiiremini sõitnud Kümmel ütles, et novembrikuu alguse treeningulaager Davosis möödus intensiivse harjutamise rütmis.

„Olose võistlusteks oli sellest raske välja tulla,“ tunnistas Kümmel. „Seejärel olen sarnases rütmis edasi treeninud, aga kiirustöö on olnud lihtsam. Puhkust on ka olnud küllaldaselt. Möödunud reedel toimunud vabatehnikadistantsi katsevõistlustel oli oluliselt kergem sõita. Praegu on hea puhanud enesetunne.“

15. detsembril Davosis peetav MK-sarja etapp vabatehnikadistantsil on Eesti suusasprinteritele esimene olümpiamängude katsevõistlus. „Tore, kui saan juba Kuusamos hea toonuse, mille annab kindlasti korralik võistlemine,“ märkis ta.