Niisamuti seisab oksjoniasjade laos ka Salumäe kollane võistlusratas, kuid oksjonipidaja Graham Buddi sõnul toimetatakse need peagi uuele omanikule.

Kokkulepped selleks, kuidas need Eestisse toimetatakse (teadaolevalt müüdi kõik Salumäe asjad eestlastele - toim.), on hetkel sõlmimisel ning asjad jõuavad omanikeni varsti, kinnitas oksjonipidaja Delfile ja Eesti Päevalehele.

Delfi kirjutas 13. novembril, et oksjonil müümata jäänud Riho Kulla kaks skulptuuri, mis kujutavad Salumäed trekirattal, müüdi maha 260 naela ehk ligi 309 euroga, kuid komplekt neljast vikerkaarevärvi võistlussärgist ootab endiselt ostjat.

Täna saame aga teatada, et kõik Salumäe poolt müüki pandud 17 komplekti asju on maha müüdud! Vikerkaarevärvi särgid rändavad samuti Eestisse tagasi, kuid millise hinnaga viimane komplekt maha müüdi, ei saanud Budd avaldada.

"See oli privaatne kokkulepe, seega ei saa ma hinda avaldada, kuid särgid on nüüd tagasi Eestis," rahustas Budd Eesti rahvast.

Salumäe 1988. aasta Souli olümpiakulla ostis ära Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli. Kellele kuulub aga teine kuldmedal ja legendaarne ratas? Saladus püsib...