Hanno Tomberg kinnitas otse-eetris, et ERR tahab esmajärjekorras lahti saada kõikide mängude teleõigusest. "Jah, sellise otsuse oleme praegu teinud. See on läbirääkimiste küsimus Euroopa ringhäälingute liidugua. Kui neid müüa ei õnnestu, tuleb meil teha midagi omalt poolt. Jätkame läbirääkimisi nii kanalitega kui ka Euroopa ringhäälingute liiduga," ütles Tomberg.

Praeguse litsentsi järgi on ETV-l ostetud 64-st mängust 28. "Oleme pool raha ära maksnud ja kohustused on olemas," ütles Tomberg.

ETV-d 2002.-2005. aastani juhtinud Ilmar Raag rääkis saate alustuseks, kuidas tema ajal jalgpalli MM-i näitamiseks raha leiti: "Kui oli vaja teha jalgpalli, siis teadsime, et samal ajal jäävad muud asjad ära. See on valikute küsimus, kas sa teeksid kaks tervet hooaega "Õnne 13" või teed ühe korra jalgpalli MM-i. Meil ei olnud laste telesarju ja oli jalgpalli MM. Me eelistasime ühte saadet teisele."

Urmas Oru meenutas, et ERR ja Kanal 2 on läbirääkmisi jalgpalli MM-i õiguste teemal pidanud juba viimased kümme aastat. "Olime juba 2001. aastal nii lähedal, et pirukas pooleks lüüa. Pooled (2002. aasta MM-i mängud) oleks näidanud Kanal 2 ja pooled ETV. Need läbirääkimised jäid raha taha, küsimuse taha, kes saab finaali ja nii edasi. Seda teemat on arutatud kümme aastat. See ei ole uus teema. Flirti on olnud ka varem."

Oru lisas, et ametlikku pakkumist pole ERR aga Kanal 2-le teinud. "Pigem on olnud kontakt Raua tänava sauna tasemel. Justkui kuskil leiliruumis oleme kuulnud, aga ametlikku pöördumist ei ole tulnud," ütles Oru.

Saatejuht Aarne Rannamäe küsis ka seda, kas arutelu jalgpalli MM-i teleõiguste üle üldse peaks olema avalik, milliseks ta praegu on kujunenud, või mitte. Tomberg leidis, et ei peaks. "Minuarust see debatt ei peaks olema avalikk. See jääb Rahvusringhäälingu toimetuse ja juhtide otsustada," sõnas ta.

Saade on järelnähtav ETV kodulehel.