Horneri sõnul on üks põhjustest meeskonna ja pilootide vaheline sõprus. "Pärast võitu Abu-Dhabis tänas Vettel kõiki meeskonnakaaslaseid ning lausus, et kõik, mis me tegime, tegime tänu üksteisele."

Teiseks põhjuseks nimetab Horner kindlasti tiimi disainerit Adrian Newey't. Fernando Alonso on öelnud, et ta võitleb rajal mitte ainult Vetteli, vaid ka Neweyga. Suurimaks põhjuseks seda pidada siiski ei saa, sest ka Mark Webber sõidab sama masinaga.

Edule aitab kaasa konkurentide jälgimine. Horneri sõnul võetakse põhisõidu eel eeskujuks just Fernando Alonso ja Lewis Hamiltoni sõidukäitumist.

"Jälgime Fernandot või Lewist ja näitame oma pilootidele ette missuguseid jooni pidi nad sõidavad, kuna pidurdavad, palju kerbi kasutavad, kuna käike vahetavad, kuna KERSi nuppa vajutavad jne."

Horneri sõnul on suurimaks edu põhjuseks aga Vettel ja tema sõiduoskused. "Mark Webber on alati kiiretes kurvides kiirem. Vettel aeglasemates. Tema stiil ja lähenemine ning masina käsitlus kurvis on Marki omast väga erinev. Ja aeglastes kurvides oled sa kauem, seega on sealt võimalik rohkem võita," lausus Horner.