„Otepää on imeline paik, kus noored suusatajad saavad kahtlemata väga erilise võistluselamuse,“ võttis Coolen pika päeva kokku.

Eesti Koolispordi Liit sai MM-i korraldusõiguse kõigest mõne kuu eest, kui selgus, et erinevatel mõjuvatel põhjustel oli ISF sunnitud tühistama murdmaasuusatamise võistlusosa läbiviimise Hispaania kõrgmäestikus. Cooleni hinnangul oli võistluse korraldusõiguse andmine Eestile kasulik mõlemale osapoolele.

„ISF leidis kiiresti partneri, kelle korraldamisvõimekus on teada. Eesti jaoks avanes aga võimalus korraldada suusavõistlust, sest tavaliselt toimub meil murdmaasuusa ja mäesuusa MM koos ning selle taotlemiseks kahjuks Eestil mägesid ei ole,“ lausus Coolen, kes loodab, et võimalikult paljud riigid võtavad ette sõidu Lõuna-Eesti linnakesse, kus elab ühe ruutkilomeetri kohta kõige enam olümpiavõitjaid.

Täna hommikul kohtus Coolen kultuuriministeeriumi spordi asekantsleri Tõnu Seiliga. Jutuajamise käigus leiti üksmeelselt, et Eesti on valmis võõrustama koolinoorte tippvõistlusi ka tulevikus.

Koolinoorte murdmasuusatamise MM peetakse 9.-14. märtsini 2014 Otepääl, võistluste koostööpartnereiks on Eesti Suusaliit, Tehvandi spordikeskus, kultuuriministeerium ning hasartmängumaksu nõukogu.