Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava rääkis Vikerraadio vahendusel, et Euroopa meistrisarja etapi korraldamisega suurenes ralli eelarve enam kui kaks korda ning üle kahe kolmandiku eelarvest on tänaseks kaetud.

"Meil on eelarvest üle 70 protsendi kaetud. Täna on eelarve peaaegu 900 000 eurot, viimase üle 20 protsendi kokku panemise suhtes näeme, et kõik liigub normaalses suunas. Kui mingeid erilisi üllatusi ei tule, saame hakkama," rääkis Aava.

"Raske öelda, mis kaalukeeleks sai," kommenteeris Aava, miks sarja promootor Eurosport Events otsustas Eestile etapi korraldusõiguse anda. "Pigem Eurosport Eventsi usaldus Rally Estonia ja Eesti riigi vastu."

Aava sõnul avatakse 2014. aasta Rally Estonia Tartus. Millised muutused veel ees ootavad?

"Kiirusliku trassi pikkus suureneb 150 kilomeetri pealt 235 kilomeetrile, ralli sõidetakse kolmel päeval (varasema kahe päeva asemel) ja suur muutus on see, et liigume ralliga ka Tartusse, kus on nii avatseremoonia kui ka ralli lõpus autasustamine, autode kinnine park ja reede õhtul Tartu kesklinnas linnakatse. Need oleks tehnilise poole pealt uuendused, mis inimestele kindlasti silma paistavad."

Kogu 2014. aasta ERC rallisarja kalendri leiab SIIT