Finaal oli finaali vääriline. Viimsi kooli peaareenil toimunud mängul oli olemas kõik, mis ühel noorteturniiri finaalmängul olema peab: kaks heal tasemel meeskonda ja ülipõnev korvpallietendus, rohkearvuline ja häälekas publik ning energilised tantsutüdrukud.

Tartlased startisid mängule selgelt paremini ning saavutasid enam kui 10-punktilise eduseisu. Lühikese pingiga mängides turvalist eduseisu aga hoida ei suudetud ning nii pääsesid moskvalased neljandal veerandil omakorda juhtima. Tõelisest thrillerist väljusid minimaalse eduga 48:47 võitjana siiski treener Aivo Erkmaa õpilased ning nii oligi Sügisturniiri karikas üle kahe aasta tagasi Eestis. Viimati suutis sama 2010. aastal Rakvere Spordikool.

Teine Eesti-Moskva minimatš peeti võõrustajate, KK Viimsi ning Moskva Dünamo korvpallikooli vahel. Selles mängus haarasid külalised kohe initsiatiivi ning hoolimata treener Valdo Lipsu ja Viimsi poiste püüdlustest, tõeliselt põnevaks enam ei läinudki. Mängu lõpetasid mõlemal poolel juba vahetusmängijad ning lõpuvileks näitas tabloo 40:54.

"Hoolimata viimase mängu nõrgast algusest võib meie turniiriga kindlasti rahule jääda. Suutsime enda kasuks kallutada kaks pingelise lõpuga mängu ning ka kaotusmängudes hilisema võitja Erkmaa Korvpallikooliga ning Dünamoga olid meil omad võimalused,“ sõnas meeskonna treener Valdo Lips.

Kolmas turniiril osalenud Eesti meeskond, treener Johan Kärp`i juhendatav KK Paulus alistas 7.-8. koha mängus lõunanaabrid BS Keizarmezi tulemusega 51:43.

Järjekorras üheksandast Sügisturniirist võttis osa ühtekokku 10 meeskonda: 5 Venemaalt, 3 Eestist, 1 Lätist ja 1 Soomest. Kolmel päeval peeti 25 haaravat pallilahingut.

Viimsit külastas üle 100 väliskülalise Moskvast, St.Peterburist, Riiast ja Vantaast.

“Rõõm on tõdeda ja öelda, et õnnestusime taas, ehk meie külalised jäid turniiriga rahule, kiites ladusat korraldust, võistlusareene ning maitsvaid sööke. Mängud olid põnevad ja lõpliku paremusjärjestust oleks osanud ennustada vaid selgeltnägija,” tähendas Sügisturniiri peakorraldaja Tanel Einaste. “Tahan tänada kõiki treenereid ja mängijad, fänne, kolleege, toetajaid ja koostööpartnereid, kes järjekordse „korvpallipeo“ toimumise võimalikuks tegid. ”

Viimsi Sügisturniir 2013 paremusjärjestus, meeskondade treenerid ja parimad mängijad:

1. Erkmaa KK. Treener Aivo Erkmaa. Meeskonna MVP Kiril Koršunov
2. BS Trinta 1. Treener Sergei Milke. MVP Timur Madzitov
3. Moskva Dünamo. Treener Jevgeni Tomilin. MVP Andrei Gulenkov
4. KK Viimsi. Treener Valdo Lips. MVP Gregor Rikberg
---------
7. KK Paulus. Treener Johan Kärp. MVP Janar Aniste

Parimaid noorkorvpallureid autasustasid legendaarne treener Jaak Salumets, Acme esindaja Taivo Liigend ja Korvpalliklubi Viimsi juhatuse liige Teet Tiisvelt.

Turniiri toetasid: Viimsi vald, Acme, Nike, Sportland, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu. Külalised majutas ja toitlustas SPA Hotell Lavendel. Kossupoistele lisasid energiat Black&White stuudio tantsutüdrukud.