Sündmust käis kohal vaatamas Eesti naisringrajasõitja Anastassia Kovalenko, kellel õnnestus viibida pealtvaatajate VIP alas ehk MotoGP VIP village'is.

VIP Village on tõeliste MotoGP entusiastide paradiis – suurimad asjaarmastajad kogunevad kokku ja naudivad kogemust parimal võimalikul viisil. MotoGP VIP Village on eraldi ala, kus sõitude vahel saab veeta päevaringselt aega avatud baaris ning nautida lounge'is gurmeetoitu.

“MotoGP finaaletapile tuli kohale rohkem kui 100 000 pealtvaatajat. Autoga tulles Valencia ringrajale olid ummikud juba 10 km enne raja sissesõitu. MotoGP iga etapp on Hispaanias kindlasti tähtis sündmus, kuid seekord oli võistlus eriline, kuivõrd etapil pidi selguma, kas 20-aastane Marquez läheb ajalukku kui kõige noorem maailmameister. Marquezi põhiliseks rivaaliks oli eelmisel aastal maailmameistriks tulnud hispaanlane Jorge Lorenzo. Sõitjate vaheline punktijaotus oli selline, et Marquezil oli vaja tulla vähemalt neljandaks, et saada kätte maailmameistritiitel," teatas Anastassia Kovalenko.

"Sõidu alguses oli Lorenzo esimene ning pidi koha pärast võitlema Marquezi tiimikaaslase Dani Pedrosaga. Sõidu keskel suutis Marquez neist mõlemist mööda sõita esimeseks, kuid kahjuks kohta hoida ei suutnud ning sõidu lõppedes olid kohad jaotatud järgmiselt: Lorenzo esimene, Pedrosa teine ja Marquez kolmas. Nagu eelnevalt sai mainitud, vaatamata kolmandale kohale, sai Marquez 4-punktilise edumaaga kroonitud 2013. aasta MotoGP maailmameistriks. Marquezi rekordite alla läheb lisaks kõige nooremale maailmameistri tiitlile ka asjaolu, et käesolev hooaeg oli tema esimene MotoGP klassis ning nüüdseks on hispaanlane olnud maailmameister lisaks MotoGP klassile ka Moto2 ja Moto3 klassis."

"Täna selgus ka Moto3 klassi maailmameister. Selleks sai 18-aastane hispaanlane Maverick Vinales, kes on sel hooajal olnud poodiumil 15 korda, mis on võrdväärne eelmisel aastal püstitatud rekordiga Sandro Cortese poolt. Moto2 maailmameister oli selgunud juba eelmisel etapil Jaapanis, kelleks sai Pol Espargaro,” teatas Kovalenko.